Skip to content
Coronavirus

Coronavirus: China acuză SUA că au provocat panică și „au răspândit frica”

news.ro

China acuză SUA că au provocat panică și că „au răspândit frica”, după deciziile luate pe tema epidemiei de coronavirus. BBC spune că SUA au decis să declare stare de urgență de sănătate publică și refuză accesul cetățenilor străini care au vizitat China în ultimele două săptămâni.

Purtătorul de cuvânt al ministerului de externe chinez, Hua Chunying, a declarat că acțiunile SUA „nu pot decât să creeze și să răspândească frica” în loc să ofere asistență, specificând faptul că SUA a fost prima țară care a impus o interdicție de călătorie călătorilor chinezi și prima care a sugerat retragerea parțială a personalului ambasadei sale. Potrivit Reuters, oficialul chinez a declarat că „tocmai țările dezvoltate, precum SUA, cu puternice capacități de prevenire a epidemiilor au fost cele care au condus la impunerea unor restricții excesive contrare recomandărilor OMS„.

Ce măsuri au luat SUA?

După ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat stare de urgență globală din cauza coronavirusului, SUA au ordonat evacuarea tuturor membrilor săi sub vârsta de 21 de ani, care încă mai staționau în China, iar orice cetățean american care a revenit din provincia Hubei va fi supus, la întoarcerea în SUA, unei carantine de 14 zile.

Ce fac alte țări pentru a controla răspândirea coronavirusului?

– Interzicerea accesului cetățenilor străini care au fost în China: SUA, Australia, Singapore;

– Interzicerea cetățenilor străini care vin din China continentală: Noua Zeelandă, Israel, iar Rusia spune că va aplica, de asemenea, aceste restricții;

– Interzicerea cetățenilor străini care au vizitat provincia Hubei: Japonia, Coreea de Sud;

– Suspendarea temporară a tuturor zborurilor către China continentală: Egipt, Finlanda, Indonezia, Marea britanie, Italia;

– Închiderea frontierei cu China: Mongolia, Rusia (parțial).

www.bbc.com

OMS a declarat urgență publică globală

OMS a declarat infecția cu coronavirus o urgență medicală globală după ce riscul infectării a depășit China, locul unde virusul a apărut luna trecută, și a avertizat toate statele membre că trebuie să abordeze această epidemie cu seriozitate.

Restricțiile de călătorie pot provoca mai mult rău decât bine, împiedicând schimbul de informații, lanțurile de aprovizionare medicală și dăunând economiilor„, a declarat șeful OMS, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a lăudat China pentru angajamentul său de a lupta împotriva coronavirusului, subliniind că singura modalitate de a-l învinge este ca toate țările să lucreze împreună „într-un spirit de cooperare”.

Până în acest moment, cel puțin 425 de persoane au murit ca urmare a infecției cu noul coronavirus în China, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 20.438, conform bilanțului publicat pe 4 februarie a.c., de autoritățile medicale de la Beijing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *