Skip to content
Coronavirus

Coronavirus. Compania Johnson & Johnson va testa un vaccin pentru Covid-19, pe oameni, în septembrie

Facebook
" "

Gigantul american din industria farmaceutică Johnson & Johnson (J&J), care lucrează la un vaccin pentru Covid-19, va efectua primele teste pe oameni în luna septembrie.

Compania va investi, în parteneriat cu guvernul SUA, peste 1 miliard de dolari în extinderea capacității de producție a vaccinurilor și estimează că va putea furniza 1 miliard de doze la nivel global începând cu prima parte a anului viitor.

" "
" "

J&J a selectat un candidat promițător la un vaccin în vederea testelor pe oameni, ce vor fi lansate cel mai târziu în luna septembrie. Primul lot de vaccinuri ar putea fi autorizat de urgență la începutul anului 2021, mult mai devreme comparativ cu perioada de 18 luni necesară în prezent pentru testarea, aprobarea și producerea vaccinurilor.

Compania a încheiat un acord cu Autoritatea de Cercetare și Dezvoltare Biomedicală Avansată (BARDA), din cadrul Departamentului american al Sănătății, angajându-se să investească peste 1 miliard de dolari în devoltarea vaccinului, precum și în extinderea capacităților de producție din SUA și din străinătate.

Capacitatea suplimentară va contribui la producerea rapidă a unui vaccin și va permite livrarea, la nivel global, a mai mult de 1 miliard de doze de vaccin”, a calculat compania. BARDA va asigura 421 milioane de dolari din finanțare, potrivit Reuters.  J&J spune că va începe producția vaccinului pentru Covid-19 pe propriul risc, chiar înainte de a ști sigur că acesta funcționează. Compania folosește aceeași tehnologie pe care a utilizat-o la producerea vaccinului său împotriva Ebola, scrie profit.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *