Skip to content
Coronavirus

Coronavirus. Europarlamentarul Cristian Bușoi face apel la români să respecte în continuare măsurile de distanțare socială

PS News
" "

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE) a făcut apel la români să respecte în continuare măsurile adoptate de autorități pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

”Tuturor ne este greu în această perioadă. Au trecut trei săptămâni în care ne-am schimbat complet obiceiurile, am stat departe de cei dragi, dar este important să ne mobilizăm și să rezistăm în continuare pentru a trece cu bine de această criză”, a menționat eurodeputatul român într-o postare pe Facebook.

" "
" "

Potrivit calculelor realizate de specialiști, ”suntem încă într-o zonă în care lucrurile pot fi ținute sub control”, a mai spus Bușoi.

Eurodeputatul român a subliniat în acest context că ”cei mai mulți dintre noi” au înțeles ”cât de importantă este distanțarea socială”, acesta fiind unul dintre motivele pentru care situația nu s-a agravat. ”Nu am ajuns în situația Spaniei sau a Italiei și asta pentru că am înțeles, cei mai mulți dintre noi, cât de importantă este distanțarea socială”, a subliniat acesta.

”Merită să facem în continuare un efort colectiv: autorități, populație, cadre medicale. Împreună pentru sănătatea tuturor”, a conchis europarlamentarul Cristian Bușoi.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până la 7 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.417 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 460 au fost declarate vindecate și externate. Pâăn, miercuri, 8 aprilie, 205 perosane confirmare cu SARS-CoV-2, au decedat.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată se află 25.379 de persoane. Alte 91.369 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *