Skip to content
Coronavirus

Coronavirus – Franţa: Ministrul Roxana Mărăcineanu a anunţat un ”plan de relansare a sportului”

twitter

Ministrul francez al Sportului, Roxana Mărăcineanu, a anunţat marţi, în faţa Adunării Naţionale, una din cele două camere ale Parlamentului, că echipele sale lucrează la un „plan de relansare” a acestui domeniu, afectat de pandemia de coronavirus, scrie L’Equipe, citată de agerpres.

După circulara ce le-a expus prefecţilor modalităţile de implementare a măsurilor de ieşire din carantină în vederea practicării activităţilor fizice şi sportive, însoţit de un „ghid de reluare” pentru fiecare disciplină, Roxana Mărăcineanu a anunţat un „plan de relansare a sportului”.

Fosta mare înotătoare de origine română a precizat că echipele sale lucrează la un plan „în concordanţă cu proiectul teritoriilor”.

„Miza va fi să-i facem pe francezi să reia mişcarea, să menţinem fondurile private investite în sport, să protejăm subvenţiile publice şi să lucrăm pentru ca asociaţiilor noastre să li se deschidă noi uşi”, a adăugat ea.

Mărăcineanu nu a precizat ce sumă va fi alocată acestui plan, însă a amintit importanţa „legăturii sociale” pe care o creează sportul la toate etajele societăţii. „Avem nevoie, mai mult ca oricând, de solidaritate”, a subliniat ea.

Pierderile suferite de sportul francez (amator şi profesionist, asociaţii şi firme) din cauza crizei sanitare şi a întreruperii competiţiilor, sunt estimate la 19,4 miliarde de euro. Sportul din Hexagon generează 77,7 miliarde de euro anual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *