Skip to content
Coronavirus

Coronavirus în Italia. Doar 17 morți sub 50 de ani. De 2 ori mai mulți bărbați morți decât femei

Foto: Profimedia

Cercetătorii italieni care analizează evoluția Coronavirus au venit cu un studiu care arată că bărbații cu vârsta peste 50 de ani sunt cei mai expuși la Coronavirus, mai ales dacă au una sau mai multe patologii.

  • 17 morți cu vârsta sub 50 de ani
  • 0,8% din numărul total de morți nu avea nicio patologie
  • 197 de bărbați morți și 493 de femei, la 16 martie

Sunt 14.720 de bărbați pozitivi la Coronavirus în Italia, dintre care 1.197 și-au pierdut viața în lupta cu virusul. La femei sunt 9.941 de cazuri și 493 dintre acestea au decedat în spitalele italiene. Dacă ne uităm pe tabelul cu categoriile de vârstă (realizat la 16 martie), observăm că doar la categoria 20-29 de ani întâlnim mai multe cazuri la femei decât la bărbați și aceeași situație e la categoria 90 de ani. În rest, toate celelalte categorii de vârstă sunt dominate de bărbați, mai ales cele 60-79 de ani, unde numărul bărbaților pozitivi la Coronavirus este dublu decât cel al femeilor, arată studiul Institutului Superior de Sănătate din Italia, realizat cu datele strânse la 16 martie, ora 16.

Tabel realizat la data de 16 martie

În afară de categoria 90 de ani, numărul bărbaților care și-au pierdut viața după ce au fost infectați cu Coronavirus este mai mare decât al femeilor la toate celelalte categorii.

Pe 17 martie erau 17 persoane decedate cu vârsta sub 50 de ani, iar numărul morților cu vârsta sub 40 de ani ajunsese la 5, toți de sex masculin și cu patologii pre-existente, arată un alt studiu al Institutului Superior de Sănătate din Italia, realizat la 17 martie.

Problema patologiei pre-existente accelerează efectele coronavirusului și poate duce de la deces. Doar 0,8% dintre cei morți nu avea nicio patologie, informează cercetătorii italieni. Printre cele mai frecvente patologii sunt: cardiopatia ischemică, hipertensiunea arterială, diabetul, fibrilație atrială, ictus, cancer activ în ultimii 5 ani, demență, insuficiență renală cronică.

Potrivit statisticilor, 25% dintre cei decedați aveau 1 patologie, 25,6% aveau 2 patologii, 48,5% aveau 3 sau mai multe patologii.

Cel mai întâlnit simptom al Coronavirusului, la pacienții decedați, este febra, la 77% din cazuri, urmată de dispnee în 74% din cazuri, tuse în 42% din cazuri, diareea la 7% din cazuri, hemoptizia la 2% din cazuri. Un pacient poate avea unul sau mai multe simptome.

În ceea ce privește terapia, 83% dintre pacienții decedați au fost supuși la terapie antibiotică, 52% au avut terapie antivirală și 27% au avut terapie cu steroizi.

De la apariția simptomelor și până la deces trec, în medie, 8 zile. De la apariția simptomelor la recuperare în spital se scurg în medie doar 4 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *