Skip to content
Coronavirus

Coronavirus în lume: Numărul cazurilor se apropie rapid de 500.000

Numărul deceselor provocated de Covid-19 la nivel mondial a depășit 21.000, iar cel al infecțiilor este de peste 471.000, în condițiile în care 114.000 de pacienți s-au vindecat deja, arată centralizare John Hopkins de pe Arcgis.

SUA au devenit a șasea țară cu peste 1000 de decese, fiind confirmate peste 68.000 de cazuri. Politicienii de la Washington au reuşit, în pofida disensiunilor generale, să ajungă la un accord care prevede un set de măsuri de stimulare în valoare de 2.000 de miliarde de dolari, pentru atenuarea efectelor sociale şi economice ale epidemiei. Donald Trump a spus, miercuri, că “i-ar plăcea mult” să ridice restricțiile împotriva noului coronavirus până pe 12 aprilie, pentru Paști.

Vara probabil că nu va opri răspândirea coronavirusului, a avertizat Centrul European pentru Controlul Bolilor și se estimează toate țările de pe Bătrânul Continent vor rămâne fără paturi disponibile la terapie intensivă până la mijlocul lunii iunie.

Statele UE au nevoie de zece ori mai multe echipamente de protecție și alte dispozitive medicale decât poate aduce lanțul tradițional de furnizare, arată un document intern al Uniunii, relatează hotnews.ro.

Italia are de departe cele mai multe decese, 7.503 de oameni murind în mai puțin de o lună. Bilanțul din Spania a sărit miercuri cu 738, până la 3.434 decese, mai multe decât în China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *