Skip to content
Coronavirus

Coronavirus în România: 7 cazuri confirmate, din care 3 vindecate. 12.158 persoane sunt în izolare la domiciliu

În România au fost confirmate șapre cazuri de infectare cu noul coronavirus, trei dintre pacienți fiind declarați vindecați. În carantină instituționalizată se află 21 de persoane, iar alte 12.158 sunt în izolare la domiciliu.

Cei 4 pacienți care sunt încă purtători ai virusului sunt internați în unități medicale din Timișoara, Cluj-Napoca și Iași. Starea de sănătate a tinerilor de 16 ani internați la Timișoara este bună, neavând simptome. Pacienții internați la Iași și Cluj – Napoca prezintă o stare de sănătate ameliorată față de momentul internării în spital. 

De asemenea, un cetățean român a fost depistat pozitiv cu coronavirus pe teritoriul Italiei. Potrivit autorităților italiene, femeia a contactat o formă ușoară, este în stare bună și a fost plasată în carantină la domiciliu. 

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 21 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat coronavirus. Alte 12158 persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală, transmite Grupul de Comunicare strategică pe tema coronavirusului, potrivit Hotnews.

Cazuri de infectare cu coronavirus confirmate în România:

1. Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România pe 26 februarie. Este vorba de un tânăr de 25 de ani din Gorj, care intrase în contact cu un italian bolnav și care a fost declarat vindecat pe 29 februarie.

2 – 3 Pe 28 februarie, au fost confirmate alte două cazuri de infectare cu coronavirus în România . Este vorba despre o femeie de 38 de ani din Timișoara (declarată vindecată pe 5 martie) și un bărbat de 45 de ani din Maramureș. Ambii au călătorit recent în Italia.

4. Al patrulea caz de infecție cu coronavirus din România a fost confirmat pe 3 martie la Timișoara. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, care a călătorit în același avion cu femeia din Timișoara diagnosticată pe 28 februarie, declarat vindecat pe 5 martie.

5. Pe 4 martie, a fost confirmat al cincilea caz de infectare cu coronavirus în România. Este vorba despre un adolescent de 16 ani, nepotul bărbatului de 47 de ani diagnosticat pe 3 martie cu infecție cu coronavirus. 

6. Un al șaselea caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România, pe 4 martie. Un bărbat de 71 de ani din Suceava, care s-a întors din Lombardia, Italia, în data de 28 februarie și se afla în autoizolare.

7. O colegă de clasă a tânărului de 16 ani din Timișoara a fost confirmată pozitiv cu coronavirus pe 5 martie, fiind al șaptelea caz din România. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *