Skip to content
Puterea Știrilor Video

Coronavirus în România. Ce măsuri a anunțat primarul Gabriel Mutu pentru toți locuitorii Sectorului 6

Invitat în studioul „Puterea Știrilor”, edilul Gabriel Mutu, a precizat că toți locuitorii Sectorului 6, care prezintă simptome de gripă pot face gratuit teste la Centrul de Sănătate Multifuncțional „Sfântul Nectarie”.

Primarul a precizat și că a amenajat o locație de carantinare pentru 9 persoane. „Standardul impus de DSP este destul de mare, trebuie să faci niște lucruri aproape imposibile. Noi le-am făcut și am pus la dispoziție autorităților această locație(…)”, a precizat edilul.

„Încă din momentul la care a apărut primul caz în China, ne-am mobilizat și am început să luăm și să implementăm măsuri. Primele măsuri au fost: distribuire de măști medicinale gratuite pentru toți copiii din sistemul de învățământ din sector, distribuire de măști medicinale pentru toți locuitorii Sectorului 6, prin cele 9 puncte de ajutor pe care noi le avem la nivelul sectorului, informare făcută corect prin afișare în toate magazinele din Sectorul 6 cu ceea ce înseamnă prevenția infecției cu coronavirus.

Am distribuit dispensere cu soluție dezinfectantă în toate unitățile de învățământ, inclusiv în punctele de prim ajutor și am amenajat o locație pentru carantinare, dacă va fi nevoie, cu 9 paturi pentru 9 persoane. Standardul impus de DSP este destul de mare, trebuie să faci niște lucruri aproape imposibile. Noi le-am făcut și am pus la dispoziție autorităților această locație(…).

Prin centrul medical Sfântul Nectarie, care este în subordinea Primăriei Sectorului 6, am asigurat consultații medicale gratuite tuturor celor care au prezentat și prezintă simptome de gripă. Este gratuit. Nu trebuie să își faci programare”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Cazurile de coronavirus confirmate până acum în România:

Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România pe 26 februarie. Este vorba de un tânăr de 25 de ani din Gorj, care intrase în contact cu un italian bolnav și care a fost declarat vindecat pe 29 februarie.

Cazurile 2 – 3 Pe 28 februarie, au fost confirmate alte două cazuri de infectare cu coronavirus în România. Este vorba despre o femeie de 38 de ani din Timișoara și un bărbat de 45 de ani din Maramureș. Ambii au călătorit recent în Italia. – declarată vindecată pe 5 martie

Al patrulea caz de infecție cu coronavirus din România a fost confirmat pe 3 martie la Timișoara. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, care a călătorit în același avion cu femeia din Timișoara diagnosticată pe 28 februarie. – declarat vindecat pe 5 martie

Pe 4 martie, a fost confirmat al cincilea caz de infectare cu coronavirus în România. Este vorba despre un adolescent de 16 ani, nepotul bărbatului de 47 de ani diagnosticat pe 3 martie cu infecție cu coronavirus.

Un al șaselea caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România, pe 4 martie. Un bărbat de 71 de ani din Suceava, care s-a întors din Lombardia, Italia, în data de 28 februarie și se afla în autoizolare.

O colegă de clasă a tânărului de 16 ani din Timișoara a fost confirmată pozitiv cu coronavirus pe 5 martie, fiind al șaptelea caz din România.

Al 8-lea caz de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat pe 6 martie: un bărbat de 51 ani din Olt, care s-a întors din Italia. El a călătorit în același autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava diagnosticat în urmă cu două zile cu coronavirus.

Un bărbat din Hunedoara este al nouălea caz confirmat cu coronavirus, pe 6 martie. El revenise în țară pe 26 februarie, din Bergamo.

Cazurile 10-13 au fost confirmate în 7 martie. Este vorba despre o adolescentă de 15 ani din Timișoara, care studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din Timișoara diagnosticați cu COVID-19.

O fată de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în același avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, a fost confirmată în cursul zilei de 6 martie cu infecție cu noul coronavirus.

Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în București, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în 27 februarie.

Un bărbat de 72 ani din Galați, care a venit din Lombardia în 29 februarie.

O femeie de 42 de ani din Capitală, caz confirmat în 8 martie. Este una dintre persoanele apropiate care au intrat în contact cu bărbatul de 49 de ani din București confirmat pozitiv în 7 martie.

O femeie de 70 de ani din Mureș, caz confirmat în 8 martie.

 

 

1 comentariu la “Coronavirus în România. Ce măsuri a anunțat primarul Gabriel Mutu pentru toți locuitorii Sectorului 6

  1. Citind acest articol am aflat ca distribuiti gratuit masti tuturor locuitorilor. Propun sa le distribuiti la domiciliu sub directa semnatura a locatarilor. Altfel, n-am incredere in afirmatiile d-voastra. De asemenea, propun ca in aceasta perioada in care, ne apropiem de varful epidemiei sa dezinfectati macar o data/saptamana si scarile blocurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *