Skip to content
" "
Coronavirus

Coronavirus în România. Gelu Diaconu, fost șef ANAF: Mii de firme viabile economic vor sucomba în următoarele 2-3 luni

" "

“Urmează aterizarea forțată în România „normală”. Lucrul bine făcut rămâne doar un deziderat”, susține fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, într-o postare pe pagina sa de Facebook. El crede că, ”după dezastrul lăsat de PSD/ALDE, scadența a venit mai devreme din cauza coronavirusului”.

”Ne ducem cu capul direct în zid cu toții! Haosul ce va urma ar fi putut fi limitat, dacă am fi avut oameni de stat la Cotroceni și la Palatul Victoria.

" "

În loc să purceadă imediat la ajustarea cheltuielilor cu funcționarea statului bugetofag, liberalii s-au lansat și ei în populisme: au redus inutil câteva impozite în condiții de deficit bugetar major, au menținut toate pomenile psd-iste și au întreținut mincinos iluzia măririi pensiilor cu 40%.

Ba, mai mult, au copiat modelul PSD și au refuzat să ramburseze la zi TVA ul către firme”, scrie Gelu Diaconu.

Fostul șef al ANAF consideră că, dacă ar vrea sincer să sprijine mediul de afaceri, Florin Cîțu ar da dispoziție și ar aloca fondurile necesare pentru decontarea imediată la zi a concediilor medicale și de maternitate, unde sunt restanțe și de 6 luni, precum și pentru rambursarea TVA-ului: ”Adică, cca 1,5 mld de euro!”

”Mii de firme viabile economic si aducătoare de venituri bugetare vor sucomba în următoarele 2-3 luni, iar iresponsabilul de la Finanțe le ține banii blocați.

După ce ne-a anunțat sfătos că nu are spațiu fiscal, fantasmagoricul Cîțu ne liniștește azi și anunță că lucrează la un pachet de sprijin al economiei de 1% din PIB. Deci ai sau nu spatiu fiscal, dom’ministru? Realizați cine gestionează finanțele publice în plină criză, când șomajul își va face din nou simțită prezența iar reducerile de salarii par inevitabile? Înțelegeți cine se va ocupa de datoria publică care va deveni greu finanțabilă?”, adaugă Gelu Diaconu

Fostul șef ANAF susține că, în iulie-august, rectificarea negativă va fi o certitudine iar planificarea bugetară își va arăta adevărata față măsluită.

”Atunci, populiștii liberali vor da vina pe coronavirus, scuza ipocrită perfectă pentru crasa lor incompetență.

Așteptat ca o izbăvire la populismul și demagogia socialiștilor acest guvern se dovedește a fi o imensă deziluzie. Cu câteva excepții, guvernarea Orbanului dâmbovițean nu este altceva decât o prelungire a coteriilor psd-iste, o viermuială de incompetenți apăruți peste noapte cât și o nemaintalnită sfidare a bunului simț și a Constituției prin simularea jocului democratic al anticipatelor.

Sincer? Puneți-vă centura de siguranță!“, a scris Gelu Diaconu pe Facebook.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *