Skip to content
Puterea Știrilor Video

Coronavirus în România. Pîrvulescu, decanul Facultății de Științe Politice: La SNSPA, cursurile s-ar putea desfășura online

psnews.ro

Invitat în studioul Cristian Pîrvulescu, decanul Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA, a precizat că există posibilitatea prelungirii perioadei de suspendare a cursurilor. Amintim că Școala Națională de Studii Politice și Administrative a anunțat că suspendă cursurile în perioada 10 – 13 martie, ca urmare a măsurilor împotriva răspândirii coronavirusului.

DETALII AICI: SNSPA suspendă toate activitățile didactice în perioada 10-13 martie, în urma măsurilor împotriva coronavirusului

Pîrvulescu a precizat și că în cadrul SNSPSA nu există studenți care să prezinte simptome de coronavirus. „Avem un student plecat în Italia, dar nu a ajuns la cursuri pentru că programele Erasmus continuă. Avem informații că ar fi încercat să se întoarcă în țară, dar nu e confirmată”, a mai adăugat acesta.

„Există posibilitatea ca perioada de suspendare a cursurilor de la SNSPA să fie prelungită. Așteptăm să vedem comunicarea oficială a instituțiilor. Epidemiologii avertizează că orice întrunire numeroasă de persoane prezintă un risc, am considerat în Consiliul de Administrație că ar fi potrivit să avem o perioadă scurtă de suspendare, urmând ca zilele următoare să facem o analiză și să vedem în funcție de evoluție dacă vom lua măsura trecerii la cursuri online sau nu. Asta se va întâmpla la sfârșitul săptămânii acesteia.

Nu există studenți care să prezinte simptome de coronavirus. Avem un student plecat în Italia, dar nu a ajuns la cursuri pentru că programele Erasmus continuă. Avem informații că ar fi încercat să se întoarcă în țară, dar nu avem nicio informație confirmată. Nu acesta este motivul pentru care s-a luat decizia de a suspenda cursurile la SNSPA, ci în virtutea principiului precauției atât de discutat în ultimele zile”, a declarat Cristian Pîrvulescu la Puterea Știrilor.

8 cazuri noi de coronavirus în București

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus a crescut, marți, ajungând la 25 la nivel național. Dintre acestea, 5 au fost externate din spital, după ce au fost declarate vindecate. Numărul îmbolnăvirilor a crescut brusc, de la 17 la 25, după ce au fost testate persoanele care au fost în contact direct cu bărbatul, angajat ADP, depistat pozitiv în timp ce era internat în spitalul Gerota pentru alte afecțiuni. Astfel, în București sunt acum internate 8 persoane infectate cu noul covid-19.

Cele 20 de persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale de boli infecțioase din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 107 persoane, pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *