Skip to content
Coronavirus

Coronavirus: Iranul a anunţat încă 94 de decese legate de noul coronavirus

pixabay.com

Bilanţul deceselor puse în Iran pe seama noului coronavirus a crescut cu 94 în ultimele 24 de ore, ajungând la un total de 5.391 de victime, conform unui anunţ făcut miercuri de un purtător de cuvânt din Ministerul Sănătăţii de la Teheran, transmite Reuters, citată de agerpres.

Iranul a înregistrat 85.996 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus, iar 63.113 persoane au fost declarate vindecate.

De miercuri, parcurile, grădinile publice şi alte zone recreaţionale au fost din nou deschise pentru public în toate oraşele şi localităţile din Iran. Mall-urile şi bazarele s-au redeschis încă de luni, în pofida avertismentelor unor oficiali din domeniul sănătăţii care au invocat pericolul unui nou val epidemic ce ar putea lovi puternic, din nou, una dintre cele mai grav afectate ţări din lume de această pandemie.

De asemenea, de luni a fost ridicată şi interdicţia privind călătoria între diferite oraşe din Iran.

În căutarea unui echilibru între protejarea sănătăţii publice şi salvarea unei economii şi aşa grav afectate de sancţiunile internaţionale, autorităţile de la Teheran nu au impus închiderea completă a oraşelor, aşa cum au făcut autorităţile din multe alte ţări. În schimb, Iranul a extins perioada în care şcolile şi universităţile rămân închise şi au interzis adunările de orice fel – culturale, religioase sau sportive.

Washingtonul a impus din nou sancţiuni Iranului după retragerea din acordul nuclear în 2018, pentru a restricţiona programul nuclear al acestei ţări, dezvoltarea de rachete balistice şi pentru a stopa influenţa Teheranului în regiunea Orientului Mijlociu.

Autorităţile de la Teheran au susţinut că aceste sancţiuni au afectat grav capacitatea Iranului de a face faţă pandemiei. Ministrul iranian al sănătăţii, Saeed Namaki, a anunţat miercuri că a solicitat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ajutorul pentru ridicarea acestor sancţiuni, mai notează Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *