Skip to content
Europa

O femeie de 104 ani din Italia s-a vindecat de Covid-19. „Cineva de acolo, de sus, a uitat de mine”

https://www.standartnews.com

O femeie din nordul Italiei, care va împlini vârsta de 104 ani în luna august, a învins maladia infecţioasă Covid-19, cauzată de noul tip de coronavirus, a anunţat cotidianul italian La Repubblica, citat duminică de DPA.

Ada Zanusso s-a îmbolnăvit la începutul lunii martie în Residenza Maria Grazia, un azil pentru bătrâni din nord-vestul provinciei Biella, situat la o distanţă de aproximativ 100 de kilometri vest de oraşul Milano.

Alţi 21 de rezidenţi din acelaşi azil au murit din cauza Covid-19, relatează La Repubblica.

Cineva de acolo, de sus, a uitat de mine„, a declarat Ada Zanusso, citată de acelaşi cotidian italian.

Potrivit unuia dintre cei patru fii ai ei, Giampiero, care a ţinut legătura cu mama lui prin intermediul apelurilor video, Ada Zanusso „citeşte în continuare fără să poarte ochelari, este curioasă şi vrea întotdeauna să ştie ce facem”, scrie agerpres.ro.

Acum s-a recuperat bine şi medicii sunt de părere că ea este cea mai vârstnică persoană din lume care s-a vindecat de COVID-19„, a adăugat fiul ei, citat de tabloidul britanic The Sun.

Ada a supravieţuit şi pandemiei de gripă spaniolă din perioada 1918 – 1920.

Alte două femei care au împlinit de curând vârsta de 103 ani s-au vindecat de Covid-19: Zhang Guangfen, din oraşul chinez Wuhan, şi o iraniancă a cărei identitate nu a fost dezvăluită, au adăugat jurnaliştii de la The Sun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *