Skip to content
Coronavirus

Coronavirus: Londra critică decizia lui Trump de a interzice intrarea în SUA a europenilor

Facebook

Ministrul britanic de finanţe, Rishi Sunak, a criticat joi decizia preşedintelui american Donald Trump de a suspenda intrarea europenilor în SUA ca măsură de a lupta împotriva noului coronavirus, afirmând că eficienţa acestei măsuri, care nu vizează Marea Britanie, „nu a fost dovedită”, potrivit AFP.

Nu cred că asta e ceea ce trebuie făcut„, a afirmat Sunat la BBC.

" "

Conform sfaturilor pe care noi le primim, nu este dovedit că astfel de interdicţii de călătorie au un efect concret„, a mai declarat el.

Interdicţia de intrare în SUA, care va intra în vigoare vineri la miezul nopţii, ora Washingtonului (sâmbătă, 04:00 GMT), nu ar viza Marea Britanie.

Ea se va aplica oricărei persoane care a călătorit în Spaţiul Schengen în ultimele 14 zile înainte de sosirea lor prevăzută în SUA, cu excepţia americanilor şi a locuitorilor cu rezidenţă permanentă.

Marea Britanie a înregistrat 456 de cazuri de coronavirus, care a făcut şase morţi în ţară. Guvernul urmează să anunţe joi noi măsuri pentru a limita contagiunea, la capătul unei reuniuni de criză prezidată de premierul Boris Johnson, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *