Skip to content
Coronavirus

Coronavirus: Malaysia interzice acostarea pacheboturilor venite din China de teama contagierilor

Autorităţile din Malaysia au anunţat că nu vor permite acostarea niciunei nave de croazieră în porturile sale care provin, sau au făcut escală în China, pentru a preveni contagierile cu COVID-19, după ce sâmbătă a fost detectat în Kuala Lumpur acest coronavirus la o pasageră din SUA care a debarcase de pe acest vas în Cambodgia, relatează duminică EFE, citată de agerpres.

„Ştim că vasul de croazieră Westerdam a făcut o escală la Hong Kong pentru o noapte, înainte de a pleca la 1 februarie într-un voiaj de 14 zile prin Asia de Est. Prin urmare, există posibilitatea contactului între pasageri şi populaţia din Hong Kong, unde unii ar fi putut fi expuşi virusului”, a declarat duminică la o conferinţă de presă, viceprim-ministrul ţării, Wan Azizah Wan Ismail.

Oficialul malaysian s-a referit la pasageră americană în vârstă de 83 de ani testată pozitiv sâmbătă cu COVID-19 la un control din Kuala Lumpur, după ce plecase din Cambodgia, unde Wasterdam în care călătorise fusese în sfârşit debarcat după ce a fost refuzat de mai multe ţări.

Femeia şi soţul său, care a rezultat negativ la teste, au fost internaţi sâmbătă într-un spital din capitala malaysiană, în timp ce autorităţile ţării au suspendat toate zborurile spre Cambodgia.

Wan Azizah Wan Ismail a anunţat totodată că nu se va permite intrarea în Malaysia, unde au fost detectate până acum 22 cazuri de coronavirus, niciunui pasager de pe pachebotul Wasterdam care a rămas acostat în Cambodgia, potrivit agenţiei naţionale de ştiri Bernama.

Aproximativ 1.200 din cei 2.257 de pasageri şi membri ai echipajului de la bordul vasului Westerdam, aparţinând companiei Holland America Line, au debarcat în portul cambodgian din Sihanoukville în cursul zilei de vineri şi sâmbătă, majoritatea zburând spre capitala Phnom Penh pentru a-şi continua călătoriile.

Acostarea vasului Westerdam a fost refuzată de Filipine, Taiwan, Japonia, Coreea de Sud şi Thailanda, din cauza temerilor că persoanele aflate la bord ar fi contractat noua tulpină de virus respirator, în contextul în care zeci de persoane de la bordul unei alte nave de croazieră, Diamond Princess, aflată în largul coastelor Japoniei, au fost testate pozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *