Skip to content
Coronavirus

Coronavirus New York: Una dintre cele mai mari catedrale gotice din lume a fost transformată în spital de campanie

g4media

St. John the Divine din New York, una dintre cele mai mari catedrale gotice din lume, va fi transformată în spital de campanie pentru tratarea bolnavilor din oraș, fiind pentru prima dată în istoria sa când lăcașul de cult va îndeplini un astfel de rol. Biserica va avea cel puțin 200 de pacienți găzduiți în nouă corturi instalate până la sfârșitul acestei săptămâni.

Pacienții care vor fi duși în catedrala situată în cartierul Morningside Heights din Manhattan vor fi tratați de personalul de la Mount Sinai Morningside Hospital, aflat în apropiere. Transformarea lăcașului de cult în spital a devenit o necesitate la New York, în condițiile în care sistemul medical din metropolă a fost copleșit de numărul mare de persoane infectate cu COVID-19.

Pe fondul pandemiei coronavirusului și a unui sistem de îngrijire a sănătății copleșit, Catedrala a oferit utilizarea terenului sale și a clădirii Catedralei pentru a ajuta la nevoile cele mai presante ale vecinilor noștri,” a anunțat catedrala într-o postare pe blogul său.

Catedrala St. John the Divine face un pas înainte acum, așa cum am făcut întotdeauna, pentru a ajuta la sprijinirea comunității noastre diverse și iubite și a comunității de medici, asistente și voluntari care își riscă sănătatea și bunăstarea în slujba oamenilor. din New York City în acestă perioadă când este mai multă nevoie,” a scris reverendul Clifton Daniel III, vicarul instituției. El a adăugat că cripta subterană a catedralei, la care se ajunge printr-un labirint de scări, va fi transformată în „zonă de adunare” pentru personalul medical.

St. John the Divine, a cărei construcție a început în 1892, este „biserica-mamă” a Eparhiei Episcopale din New York și sediul episcopului acesteia. Deoarece spațiul catedralei este atât de mare, el a fost folosit frecvent de-a lungul timpului pentru găzduirea de evenimente și expoziții de artă. Catedrala este renumită și pentru inițiativele sale de promovare a unor cauze diverse, în lăcațul de cult existând un memorial pentru victimele SIDA, un colț dedicat literaturii etc., informează g4media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *