Skip to content
Coronavirus

Coronavirus: Niciun caz confirmat în țară. 69 de persoane sunt în carantină, iar peste 4.400 sunt monitorizate la domiciliu

În acest moment în România nu există niciun caz confirmat de coronavirus, au anunțat șeful DSU, Raed Arafat, și secretarul de stat din Ministerul Sănătății Nelu Tătaru.

Aceștia au precizat că în prezent sunt în carantină 69 de persoane, dintre care 6 în București, iar peste 4.400 sunt izolate la domiciliu. 900 dintre acestea sunt în București.

Tătaru a anunțat, de asemenea, că au venit rezultatele testelor pentru cele 13 persoane care au intrat în contact cu cetățeanul italian diagnosticat cu coronavirus după ce a fost în România. Toate sunt negative.

Oficialii au precizat și cum se desfășoară perioada de carantină. Toate persoanele care vin din zone închise – Wuhan, vasul de croazieră Diamond Princess, cele 11 comune din Italia – sunt puse în carantină 14 zile. Acestea vor fi testate la intrarea în carantină, iar la încheierea perioadei de 14 zile vor face două teste la interval de 24 de ore. Ambele trebuie să fie negative.

„Comitetele județene de urgență, sub coordonarea prefectului, vor administra aceste centre de carantină. Fiecare comitet județean vor avea indivudial componenta de care se vor ocupa de carantină”, a spus Tătaru.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 44) cu privire la coronavirus.

Cetățenii ar trebui să se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *