Skip to content
Coronavirus

Coronavirus România. Amenzi de peste 3,6 milioane de euro într-o singură zi

Inquam Photos / George Calin Inquam Photos / George Calin

Peste 8.100 de români au fost amendați cu peste 17,6 milioane de lei într-o singură zi, arată informațiile furnizate de Poliția România, în urma acțiunilor de vineri. De asemenea, au fost fost întocmite 16 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iar 17 persoane au fost plasate în carantină instituționalizată, relatează Digi 24.

Poliția Română a transmis sâmbătă că, în ultimele 24 de ore, au fost depistate peste 8.000 de persoane care nu au respectat prevederile privind restricționarea circulației, iar pe numele a 16 persoane au fost întocmite dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor și alte 17 persoane care nu au respectat izolarea la domiciliu au fost plasate în carantină instituționalizată.

„În cursul zilei de ieri, 10 aprilie, peste 14.000 de poliţişti au fost la datorie, în misiunile pentru menținerea ordinii publice în zona spitalelor și locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată D.S.P. Polițiștii au verificat și respectarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină și a celor impuse, pe timpul Stării de Urgență, unităților comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalității economice. În misiunile lor, polițiștii au fost sprijiniți de aproape 4.000 de polițiști locali, alăturându-se, în activitățile în sistem integrant, și jandarmi și efective ale M.Ap.N”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, 684 de autovehicule (cu 2.349 de persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră.

Au fost verificate 39.587 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina. Acțiunile au avut ca rezultate întocmirea a 16 dosare penale la art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor.

Au fost depistate 17 persoane izolate la domiciliu, care au părăsit locaţia fără aprobarea autorităţilor competente, acestea fiind conduse şi plasate în carantină instituţionalizată, sub pază, fiindu-le aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 85.000 lei;

„De asemenea, în cursul zilei de ieri, în urma verificărilor în teren, au fost depistate 8.106 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, fiindu-le aplicate 8.122 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.673.679 lei”, se precizează în comunicat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *