Skip to content
Coronavirus

Coronavirus: SUA, peste 1.000 de cazuri. Turcia a semnalat primul caz

ArcGIS

Numărul de cazuri de infectare cu coronavirus a depăşit 1.000 în Statele Unite, unde Massachusetts şi Michigan au declarat stare de urgenţă.

În ultimele ore, Panama a semnalat primul deces, Jamaica a confirmat primul caz de îmbolnăvire, importat din Marea Britanie, unde ministrul Sănătăţii a fost testat pozitiv.

Cele mai noi cazuri de coronavirus din SUA au fost depistate în Florida şi Michigan, iar numărul total a depăşit o mie. În total, 38 de state americane au pacienţi testaţi pozitiv. Statul Washington este cel mai afectat, cu aproximativ 280 de cazuri, urmat de California şi New York, cu peste 170. După California, Massachusetts şi Michigan au declarat stare de urgenţă noaptea trecută.

Ministrul Sănătăţii din Panama a anunţat primul deces din cauza coronavirusului. În ţara din America Centrală au mai fost înregistrate şapte noi cazuri de îmbolnăvire.

Autorităţile sanitare din Jamaica au confirmat marţi primul caz pe insulă, în capitala Kingston. Pacientul, o femeie care a călătorit recent în Marea Britanie. Femeia a ajuns pe insulă pe 4 martie, a contactat autorităţile pe 9 martie şi se află de atunci în izolare.

Între timp, ministrul britanic al Sănătăţii, Nadine Dorries, a fost testat pozitiv. În Regat au fost detectate peste 380 de cazuri.

Cât priveşte Europa, cea mai afectată ţară este Italia (peste 10.100 de cazuri şi peste 630 de decese), urmată de Franţa (peste 1.500 de cazuri şi 33 de decese) şi Spania (peste 1.000 de cazuri şi 36 de decese).

Turcia a anunţat marţi seară primul caz de infectare la un bărbat care a călătorit în Europa.

China, epicentrul coronavirus, a înregistrat în ultimele 24 de ore o nouă scădere – 24 de noi cazuri şi 22 de decese, la nivelul întregii ţări. În oraşul Wuhan, unde coronavirusul a fost detectat la finalul anului trecut, au fost raportate miercuri 13 noi infecţii. Wuhan şi împrejurimile se află în carantină de la finalul lunii ianuarie. Autorităţile provinciei Hubei nu au mai raportat niciun caz de infectare în ultimele zile.

La nivel mondial, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a depăşit 115.000, mai mult de jumătate dintre bolnavi fiind trataţi, informează news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *