Skip to content
Coronavirus

Coronavirus: Un avion cu ajutor umanitar din Rusia a aterizat la New York

Facebook

Un avion încărcat cu ajutor umanitar, trimis de Rusia pentru a sprijini Statele Unite în lupta împotriva coronavirusului, a aterizat miercuri după-amiază la New York, a făcut cunoscut misiunea diplomatică rusă la ONU, scrie AFP.

Imagini difuzate pe contul de Twitter al misiunii au arătat motostivuitoare în timp ce descărcau cutii de carton din avionul-cargo, un Antonov-124 al forţelor aeriene ruse.

Ministerul Apărării de la Moscova anunţase în cursul zilei de miercuri că avionul a decolat spre Statele Unite, „având la bord măşti medicale şi echipament medical”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, acest ajutor a fost adus în discuţie luni cu prilejul convorbirii telefonice dintre preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omologul său american, Donald Trump.

„Astăzi, când această situaţie afectează pe toată lumea fără excepţie şi devine globală, nu există alternativă la acţiunile în spiritul parteneriatului şi ajutorului reciproc”, le-a declarat marţi Dmitri Peskov agenţiilor de presă ruse.

Rusia a trimis săptămâna trecută mai multe avioane cu specialişti în virusologie, echipamente medicale, laboratoare şi sisteme de dezinfectare mobile în Italia, unde COVID-19 a ucis peste 12.400 de persoane.

Statele Unite ale Americii, prima putere mondială, au înregistrat până miercuri peste 205.000 cazuri confirmate de infecţie cu coronavirusul, dintre care mai mult de 4.500 de morţi, potrivit unui bilanţ întocmit de Universitatea Johns Hopkins, relatează agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *