Skip to content
Internațional

Coronavirusul a pus capac berii Corona. Considerată neesenţială, producţia a fost oprită temporar

facebook

Compania mexicană Modelo a transmis joi că va înceta temporar producţia de bere Corona, după ce numele berii a adus deja companiei scăderi ale vânzărilor, în contextul în care oamenii au făcut o legătură între denumirea băuturii şi cea a virusului.

Oprirea producţiei vine după ce activităţile comerciale ale producătorului de bere au fost declarate neesenţiale în baza unei ordonanţe a guvernului mexican, menite să reducă răspândirea coronavirusului. Producătorul a transmis că suspendarea producţiei va avea loc începând de duminică.

Dacă guvernul federal consideră oportun să emită unele clarificări care confirmă berea ca produs agro-industrial, Grupo Modelo este gata să pună în aplicare un plan prin care peste 75% din personalul nostru să lucreze de acasă şi, în acelaşi timp, să garanteze aprovizionarea cu bere”, arată compania. Grupo Modelo operează 11 fabrici de bere în Mexic şi exportă bere în majoritatea ţărilor din lume. În această săptămână guvernul mexican a declarat o stare de urgenţă pentru sănătate şi a dispus suspendarea activităţilor neesenţiale. Agricultura şi producţia de alimente se numără printre sectoarele cheie care mai sunt lăsate să funcţioneze.

Activităţile neesenţiale au fost suspendate cel puţin în luna aprilie pentru a încetini răspândirea coronavirusului. Producătorul berii Corona a avut deja de suferit de pe urma epidemiei de coronavirus. Coincidenţa de nume dintre bere şi virus a dus la scăderea vânzărilor şi l-a costat pe cel mai mare producător de bere din lume în jur de 132 milioane de lire sterline de profit pierdut, scria recent Metro, potrivit Adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *