Skip to content
Internațional

Coronavirusul din China. Italia declară stare de urgență. Cazuri confirmate și în Franța, Marea Britanie, Germania

tellerreport.com

Italia a declarat stare de urgență după ce a descoperit două cazuri de coronavirus, iar alte persoane sunt testate în acest moment. Este pentru prima dată în istoria țării când e declarată stare de urgență medicală. Autoritățile sunt în alertă și pregătesc mai multe măsuri pentru a evita răspândirea virusului.

Primul stat european afectat de coronavirus a fost Franța, care până în prezent a confirmat 6 cazuri de coronavirus, multe fiind de la persoane care au venit din Wuhan, orașul din China în care a apărut coronavirus. Francezii au repatriat peste 200 de persoane din Wuhan, anunță france24.com, iar acestea vor fi ținute în carantină pentru a fi observate de către medici. Marea Britanie, Japonia, Italia și Marea Britanie au efectuat, de asemenea, zboruri spre Wuhan pentru evacuarea propriilor cetățeni.

În Marea Britanie și Italia au fost joi confirmate câte două cazuri în fiecare stat. Autoritățile din Marea Britanie nu au oferit mai multe informații despre cei doi pacienți, precizează theguardian.com, și nu se știe ce naționalitate au ori unde au călătorit în ultima perioadă. Cele două persoane din Anglia sunt tratate la un spital din Newcastle.

Italia a intrat în alertă, joi seara, după ce doi turiști chinezi au fost ajuns la spital și au fost verificați pentru coronavirus. Cei doi proveneau din China și au făcut tot turul Italiei, până când au ajuns la Roma și aici autoritățile i-au izolat imediat pentru a limita răspândirea virusului. Ținând cont că au călătorit în Italia de la Milano până pe Coasta Amalfitană, autoritățile italiene încearcă să refacă traseul acestora și să verifice persoanele cu care au intrat în contact.

Până acum, italienii au identificat circa 20 de persoane care au intrat în contact cu cei doi chinezi. De asemenea, autocarul cu care s-au plimbat a fost imediat retras din circulație și dezinfectat, la fel și camera de hotel în care au stat în Roma. Italia a anulat încă de aseară toate zborurile din și spre China, indiferent că sunt directe sau cu escală.

Un bar din centrul Romei, lângă Fontana di Trevi, a afișat vineri dimineața un mesaj în limba chineză, prin care interzice accesul chinezilor în local, motivând că este stare de urgență.

În Italia sunt mai multe cazuri suspecte care acuză diferite simptome, printre care inclusiv un copil de 3 ani, care a ajuns la spital cu febră după ce s-a întors din China. Napoli, Reggio Calabria, Pistoia sunt alte orașe în care se fac verificări.

În Italia există inclusiv cazul unui român suspect pentru coronavirus, acesta a ajuns la spitalul din Tivoli, din apropierea Romei, informează ilprimatonazionale.it. Cetățeanul român, în vârstă de 41 de ani, lucra la hotelul din Roma în care au fost cazați cei doi chinezi cu coronavirus. În acest moment, se așteaptă rezultatul testelor în cazul cetățeanului român.

Inclusiv în Rusia apar informații că au fost confirmate două cazuri de coronavirus, la doi cetățeni chinezi, precizează tg24.sky.it.

Mai jos vă prezentăm harta cu toate cazurile de coronavirus care au fost descoperite până astăzi, 31 ianuarie 2020, în toate statele din lume.

Sursa foto: theguardian.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *