Skip to content
Sănătate

Coronavirusul din China: OMS anunță penurie de echipamente de protecție

Lumea se confruntă cu o penurie de măști și de alte echipamente de protecție împotriva noului coronavirus, a avertizat vineri șeful Organizației Mondiale a Sănătății, citat de AFP.

Lumea se confruntă cu o lipsă cronică de echipamente de protecție individuală„, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei reuniuni a OMS, la Geneva.

Acesta a adăugat că va discuta cu responsabilii din lanțul de aprovizionare pentru a încerca să rezolve „ștrangulările” în producție.

Guvernul chinez a recunoscut la începutul săptămânii că are nevoie urgentă de măști de protecție pentru a face față epidemiei de pneumonie virală, care a contaminat 31.161 de persoane în China continentală, dintre care 636 au decedat, potrivit celui mai recent bilanț oficial.

În restul lumii au fost confirmate 240 de cazuri în 30 de țări și teritorii, dintre care două mortale, la Hong Kong și Filipine.

OMS a anunțat deja în această săptămână că va trimite măști, mănuși, haine de protecție, aparate respiratorii și kituri pentru depistarea virusului în țările care solicită ajutorul, informează hotnews.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *