Skip to content
Economie

Coronavirusul ieftineşte benzina. În week-end prețul scade sub 5 lei/litrul

facebook omv petrom
" "

În acest weekend, prețul benzinei va scădea sub 5 lei/l în mai multe din benzinăriile OMV Petrom, efect al eliminării supraaccizei și al prăbușirii cotațiilor internaționale ca urmare a epidemiei de coronavirus, adăugându-se și promoțiile de weekend ale companiei.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider Dacă la finalul lunii decembrie, în medie, un litru de benzină costa 5,6 lei, iar unul pe motorină 5,75 lei, în urma eliminării supraaccizei și a prăbușirii cotațiilor internaționale în urma epidemiei de coronavirus, în acest weekend, șoferii vor putea cumpăra benzină cu mai puțin de 5 lei/l.

" "
" "

Astfel, la stația OMV Petrom de pe Șoseaua Alexandriei, nr 166, București, vineri, prețul benzinei era de 5,04 lei/l, iar cel al motorinei, de 5,18 lei/l. În weekend însă, OMV Petrom are o promoție de reducere a prețului benzinei și GPL-ului cu 6 bani/l, iar a motorinei cu 3 bani/l, scrie profit.ro. Astfel, sâmbătă și duminică, la stația din Șoseaua Alexandriei, prețul benzinei va coborî sub nivelul de 5 lei/l, mai exact 4,98 lei/l, iar cel al motorinei va ajunge la 5,15 lei/l.

Benzinăriile Lukoil și Rompetrol din apropierea stației OMV Petrom practicau vineri prețuri de 5,06 lei/l, respectiv 5,07 lei/l la benzină și 5,2, respectiv 5,24 lei/l la motorină. Ieftinirile ar fi putut fi și mai ridicate, dacă distribuitorii de carburanți ar fi transferat în prețul la pompă întregul efect al reducerii accizei de pe 1 ianuarie, de 45 de bani/l, scrie profit.ro.

În mod bizar însă, aceștia au preferat să “respecte” nivelul accizei dintr-un document postat pe site-ul de finanțe pe 31 decembrie prin care ministerul susținea că majora nivelul accizei cu rata inflației din ultimii trei ani, potrivit codului fiscal. Astfel că reducerile de la 1 ianuarie au fost numai de 32 de bani/l și de 45 de bani/l cât ar fi trebuit potrivit legii promulgate de președintele Klaus Iohannis și publicată pe 30 decembrie în Monitorul Oficial, cu termen de intrare în vigoare pe 1 ianuarie.

Dacă distribuitorii de carburanți ar fi respectat prevederile legii publicate în Monitorul Oficial, prețul benzinei ar fi fost acum de 4,85 lei/l, iar cel al motorinei s-ar fi situat și el în apropierea nivelului de 5 lei/l. Prețurile petrolului au scăzut în această săptămână la cel mai redus nivel din ultimele 13 luni, din cauza cererii mai scăzute provocate de epidemia din China, traderii așteptând să vadă și dacă Rusia se va alătura altor producători în intenția de a reduce din nou producția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *