Skip to content
Coronavirus

Coronavirusul schimbă obiceiurile în Elveția: Ministrul Sănătății îi sfătuiește pe oameni să nu se mai sărute pe obraz când se întâlnesc

msn.com

Ministrul elveţian al Sănătăţii, Alain Berset, a declarat că elveţienii ar trebui să renunţe la obiceiul de a se săruta pe obraz atunci când se întâlnesc, pentru evitarea riscurilor cu privire la coronavirus.

În Elveţia şi în Franţa este ceva obişnuit ca oamenii să se sărute pe obraz atunci când se întâlnesc, ca formă de salut. În Elveţia, salutul include trei săruturi pe obraz, iar în Franţa două.

“Ştim că menţinerea distanţei este cea mai bună cale de încetinire a propagării virusului. De aceea renunţarea la sărutul pe obraz este o măsură care ar trebui să fie luată în considerare în cel mai serios mod”, a afirmat Berset pentru SonntagZeitung, potrivit Reuters, citată de News.ro.

Vineri, ministrul francez Olivier Veran i-a sfătuit pe compatrioţii săi să nu îşi dea mâna, însă nu a spus nimic despre sărutul pe obraz.

Spălarea frecventă sau dezinfectarea mâinilor este principala recomandare a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru prevenirea propagării virusului.

În Elveţia cazurile de infectare cu coronavirus nu sunt multe, mai puţin de 20. Autorităţile au interziis evenimentele care ar atrage participarea a cel puţin 1.000 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *