Skip to content
Sănătate

Corpul de control al Ministerului Sănătății, la Institutul ”Matei Balș”. Se verifică acuzațiile că secția ATI ar fi condusă de un medic fără expertiză

Inquam Photos / Octav Ganea

Corpul de control al Ministerului Sănătății se află la această oră la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București, potrivit hotnews.ro.

Este prima zi a unui control în cadrul căruia urmează să fie verificate acuzațiile formulate de Societatea Română de Anestezie-Terapie Intensivă, care reunește medicii ATI din România, într-un memoriu adresat ministrului Sănătății și lui Raed Arafat. Potrivit documentului, publicat joi, secția ATI a Institutului Balș ar fi condusă, de 11 ani, „ilegal, de un medic fără nicio expertiză în ATI, ca urmare a abuzului de putere al lui Streinu-Cercel”, iar o parte dintre pacienții COVID care au decedat în secția ATI nu ar primit niciun fel de medicație antivirală.

Societatea Română de Anestezie-Terapie Intensivă, care reunește medicii ATI din România, a anunțat în document că „se opune și protestează energic împotriva oricărei viitoare forme de detașare (voluntară sau nu) a personalului de specialitate ATI (medici și asistente) în secția ATI a Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș”. Motivul: „de peste 11 ani, ca urmare a abuzului de putere al prof.dr. Adrian-Streinu-Cercel, secția ATI de la Matei Balș este condusă ilegal (cu delegație) de către dr. Doina Iovănescu – medic primar de boli infecțioase, fără nici un fel de expertiză în specialitatea ATI!”, se arăta în scrisoarea Societății Române de ATI.

De asemenea, semnatarii documentului arătau că „avem semnale că există pacienți care au decedat în secțiile ATI cu boală COVID-19 și nu au primit nici un fel de medicație antivirală”.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat ieri că va trimite Corpul de Control la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, după ce scrisoarea Societății Române de Anestezie-Terapie Intensivă a apărut în presă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *