Corpul de Control al MS face noi verificări la Spitalul Sf. Pantelimon, după valul de morți suspecte

Foto: urgentapantelimon.ro

Continuă ancheta la Spitalul Sfântul Pantelimon, după valul de morți suspecte la Terapie Intensivă. Echipa Corpului de Control al ministrului Sănătății face azi noi verificări în unitatea medicală, după reclamațiile că 17 pacienți ar fi murit după ce le-ar fi fost administrat greșit un medicament. Autoritățile verifică dacă s-au respectat procedurile la ATI.

Activitatea în secția de ATI a Spitalului Sfântul Pantelimon se desfășoară normal, însă sunt două anchete în paralel. Este vorba despre o anchetă internă, anunțată încă de joi după-amiază de conducerea spitalului, care este făcută de alte cinci cadre medicale din alte secții ale unității medicale.

Vineri după-amiaza, managerul spitalului spunea că acele decese nu puteau fi evitate. Este vorba despre 17 persoane care și-au pierdut viața în secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Sf. Pantelimon, între 4-7 aprilie. Această perioadă a fost reclamată de directoarea de îngrijiri în sesizarea făcută atât către spital, cât și către Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Continuă și ancheta Corpului de Control a Ministerului Sănătății. Vor ajunge la unitatea medicală pentru a verifica în continuare documentele, dar și pentru a sta de vorbă cu cei care au lucrat în acele zile.

Vineri, ministrul Sănătății declara că nici cei din Corpul de Control, nici cei de la Colegiul Medicilor, și nici el, nu au apucat să stea de vorbă cu persoana care a făcut sesizarea.

În cursul dimineții de vineri, directoarea de îngrijiri a fost audiată la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, iar astăzi urmează ca și cei din Corpul de Control să discute cu ea, dar și cu alți medici din spital.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL