Skip to content
Societate

Corpul de control al premierului: Fostul ministru Bădălău a numit un polițist pe două funcții de director, în același timp și la aceeași instituție – DOCUMENT

Inquam Photos / George Calin
" "

Corpul de Control al prim-ministrului a descoperit mai multe nereguli la Biroul Român de Metrologie Legală (BRML), entitate aflată în subordinea Ministerului Economiei, care sunt acum anchetate de procurorii anticorupție.

Unele dintre acestea au avut loc în 2019, când ministru al economiei era Niculae Bădălău, senator PSD, scrie hotnews.ro. Acesta chiar a semnat niște ordine care au generat o situație neobișnuită: numirea aceleiași persoane pe două funcții de director, în aceeași instituție, în același timp.

" "
" "

Cel care a reușit performanța să fie director la aceeași instituție este Filip Stancu, fost șef al Poliției Rutiere Timiș. Potrivit sintezei privind controlul de la Biroul de Metrologie Legală, Filip Stancu era în luna mai 2019 director general al Biroului Român de Metrologie Legală. Din această funcție a aranjat un concurs la Direcția Regională de Metrologie Legală Timișoara, una dintre cele 8 direcții regionale ale Biroului Român de Metrologie Legală. Concursul a fost organizat fără respectarea procedurilor legale, iar Filip Stancu a fost unicul candidat. 

Ca unic candidat, Filip Stancu a câștigat acest concurs pe data de 27.05 2019. În acest moment, intervine și fostul ministru al economiei Niculae Bădălău, care a doua zi după concurs emite trei ordine. Unul prin care îi încetează lui Filip Stancu exercitarea cu caracter temporar a funcției contractuale, de conducere, de director general BRML, motivul încetării fiind îndeplinirea condițiilor de pensionare. Un alt ordin prin care Stancu este împuternicit din nou, să exercite cu caracter temporar aceeași funcție contractuală vacantă de conducere, de director general al BRML. Aici mai intervine un aspect. Nu au fost respectate prevederile Regulamentului de organizare și funcționare a BRML potrivit cărora această funcție poate fi ocupată doar de o persoană cu 10 ani de vechime în domeniul metrologiei și 15 ani de vechime într-o funcție de conducere, condiții pe care nu le-a îndeplinit la momentul numirii.

Printr-un alt ordin, Niculae Bădălău i-a acordat lui Stancu indemnizația lunară pentru titlul științific de doctor în cuantum de 950 lei, în condițiile în care exista o hotărâre judecătorească prin care acestuia i-a fost respinsă cererea privind acordarea acestei indemnizații.

Toate aceste modificări ale raporturilor de muncă ale directorului general al BRML, de către ministrul economiei, au permis încadrarea aceleiași persoane, în aceeași zi, 28.05.2019, în funcția de director la DRML Timișoara, pe o perioadă de 4 ani, domnia sa exercitând practic, începând cu aceeași dată, două funcții de conducere: una prin ordin de ministru, de director general și una de director DRML Timișoara, prin încheierea unui contract individual de muncă „, se arată în documentul Corpului de Control.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *