Skip to content
Politică

Corpul de Control al Premierului, la Spitalul de Oftalmologie

În urma dezvăluirilor făcute de jurnalistul Cătălin Tolontan, Corpul de control al Ministerului Sănătății face verificări miercuri la Spitalul de Oftalmologie, după dezvăluirile făcute de jurnalistul Cătălin Tolontan. Potrivit unor documente incendiare publicate de acesta, Monica Pop ar fi beneficiat de sprijinul parlamentarului PSD Florian Popa, potrivit b1.ro.

Vor fi controale la toate spitalele. În plus, sunt suspendate toate concursurile de ocupare a funcțiilor de conducere în unitățile sanitare.

Purtătorul de cuvânt al Ministrului Sănătății a susținut și că acesta nu vrea să mai vadă spitale murdare, că părerile pacienților vor conta și că vrea o raportare corectă a infecțiilor nosocomiale din spitale. Referitor la ancheta Parchetului General care vizează mai mulți medici, acesta a susținut că nu vrea să se pronunțe deoarece ancheta încă se află în desfășurare.

Totodată, la Minister s-a mai vorbit și despre Secția de Arși de la Spitalul Floreasca. Ceea ce împiedică funcționarea ei la parametri optimi ar fi lipsa unui aviz din partea Primăriei Sectorului 1 pentru ca o unitate să fie conectată la oxigen. Totuși, secția funcționează parțial. În luna mai au fost operați aici 16 pacienți, iar luni, când Ministrul a făcut o verificare, acolo se aflau doi pacienți.
Totodată, o comisie specializată se va întruni pentru a stabili o strategie de demarare a activității Secției în parametri normali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *