Skip to content
Puterea Știrilor Video

Corupția, boala care macină România. Theodor Paleologu: Trebuie să dai șpagă pentru a putea supraviețui

psnews.ro

Invitat la emisiunea ”Puterea Știrilor”, candidatul PMP la alegerile prezidențiale din noiembrie, Theodor Paleologu, a vorbit despre fenomenul corupției din România.

„Paleologu: Așa ceva este o bătaie de joc. E nevoie de confiscarea averilor ilicite”

Paleologu a declarat că deși românii se plâng de corupție, ei o acceptă și o tolerează. Mai mult: candidatul PMP la alegerile prezidențiale din noiembrie este de părere că e necesară confiscarea averilor ilicite.

„Din păcate există o schizofrenie legată de problema corupției. Oamenii se plâng de corupție, dar pe de altă parte o acceptă și o tolerează. Este foarte important să explicăm faptul că nu e un păcat minor. Corupția este ucigătoare pentru o societate. Realmente este letală, toxică și trebuie lovit tare. Este necesar ca averile ilicite să fie confiscate”, a declarat Theodor Paleologu la Puterea Știrilor.

Candidatul la prezidențiale a precizat că excesul de reglementare este una dintre cauzele pentru care fenomenul șpăgii continuă să își facă prezența în țara noastră.

Sunt două aspecte. Primul ține de politica penală, iar confiscarea averilor ilicite este un aspect esențial. Degeaba bagi la închisoare un mare mafiot pe care l-ai prins cu un fleac – în multe situații asta am văzut – un mafiot notoriu este prins cu ceva mic, băgat 1 an 2 la răcoare și apoi își vede bine mersi de banii furați. Așa ceva este o bătaie de joc. E nevoie de confiscarea averilor ilicite

Pe de altă parte, politica penală nu este suficientă. Corupția are cauze și una dintre ele este, în viziunea mea, excesul de reglementare. Statul român este specialist în suprareglementare. Încercați dvs să vă deschideți o mică afacere și veți vedea cât de reglementat este în România. Rezultatul? Vine inspectorul să vadă cum stau lucrurile, vă găsește ceva în neregulă și trebuie să dai șpagă pentru a putea supraviețui. Asta este realitatea. Evident, peste toate este și educația. O mentalitate nu se schimbă repede. Nici nu trebuie să schimbi totul. România nu este o țară defectă în mod funciar, a susținut Paleologu.

1 comentariu la “Corupția, boala care macină România. Theodor Paleologu: Trebuie să dai șpagă pentru a putea supraviețui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *