Corupția din spatele matematicienilor: Nicușor Dan și contractele de milioane de euro pentru Horia Manda

colaj PS News

Nicuşor Dan a afirmat că a fost finanțat de Horia Manda, membru al Consiliului de Administrație al One United Properties, companie ce are mai multe afaceri imobiliare în București. În același timp Horia Manda este și acționar în cadrul societății Rom Waste Solutions care dezvoltă afaceri în domeniul reciclării și tratării deșeurilor municipale.

„Horia Manda este un matematician. Îl cunosc de cel puțin 20 de ani sau 15 ani de când am organizat Școală Superioară din București. A fost unul din donatorii din 2016, nu cred că era în One atunci. A fost unul din donatorii din 2016. Eu nu am primit niciodata donații de la One, să fie clar. Pe domnul Manda îl cunosc. Deci din perioada 2000-2006 îl cunosc. A fost unul din sponsorii Scolii normale superioare, la care am fost în mod voluntar directorul executiv. Când mă întâlnesc evident că vorbesc cu dumnealui. Ultima oară cred că m-am întâlnit la ambasada americană sau ambasada franceză, anul trecut”, a spus Nicușor Dan, întrebat despre sponsorizarea acordată în campania din 2016 de Manda.

Horia Manda, liderul unui fond de investiții de pe piața locală, Axxess Capital, și membru al Consiliului de administrație al One United Properties, una dintre marile companii imobiliare și fonduri de investiții imobiliare, a fost unul dintre sponsorii lui Nicușor Dan prin AXXESS CAPITAL, spun sursele Adevărul.

Horia Manda, fiind managing Partner al Axxess Capital, a coordonat în ultimele două decenii investițiile în companii din România și Europa de Est și în societatea ROM WASTE SOLUTIONS cu sediul în Sat Dragomirești-Vale, Comuna Dragomirești-Vale, Strada PĂDURII, Nr. 3, Judet Ilfov, care se ocupă de sortarea și tratarea deșeurilor.

Nu s-a limitat doar la coordonarea investițiilor, ci s-a implicat, în calitate de președinte și membru în board, în companii precum Patria Bank. Mai exact, potrivit surselor din piață, Axxess Capital obișnuiește să preia pachetul majoritar din firme medii, pe care le crește câțiva ani, după care le vinde, o abordare similară având și în domeniul imobiliar.

Descoperire senzațională a rețelei de corupție  patronată de Nicușor Dan și Horia Manda în valoare de peste 125 de milioane de lei

Cine este Horia Manda? Horia Manda este reprezentantul și coordonatorul ROM WASTE SOLUTIONS prin fondul AXXESS CAPITAL, unde acționari minoritari sunt Tabus Valentin Romeo (18,97%) și Cristina Mogoroașe (19,28%) alături de Manda Dragoș Horia (61,75%), care are și calitatea de administrator, conform extrasului de la Registrul Comerțului:

Conform extrasului de informații de la Registrul Comerțului, acționarii ROM WASTE SOLUTIONS sunt:

Deși Nicușor Dan a declarat ca nu l-a mai vazut de mult pe finanțatorul său Horia Manda, probele pe care le documentăm arată o situație contrară și anume faptul că Nicușor Dan, în calitate de președinte al ASOCIAȚIEI DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ PENTRU GESTIONAREA INTEGRATĂ A DEȘEURILOR MUNICIPALE ÎN MUNICIPIUL BUCUREȘTI (ADI București) a atribuit pe bandă rulantă începând de anul trecut nu mai puțin de 3 contracte cu o valoare totală de peste 125 de milioane de lei către finanțatorul și prietenul său, acționar majoritatar în societatea ROM WASTE SOLUTIONS, Horia Manda, așa cum au fost prezentate în spațiul public

Astfel, în luna noiembrie 2023 a fost atribuit Contractul nr. 1622/22.11.2023 – Delegarea gestiunii activității de tratare mecano biologică a deșeurilor reziduale în instalațiile integrate de tratare, inclusiv transportul deșeurilor stabilizate biologic la depozitele de deșeuri și/sau la instalațiile de valorificare energetică pentru Sectorul 1 al Municipiului București, încheiat de ADI București cu ROM WASTE SOLUTIONS SA, contract în valoare de 42.913.550 lei.

În data de 28.12.2023, în pragul sărbătorilor de iarnă când vigiliența autorităților și a presei era în mod natural mai scăzută, a fost atribuit Contractul nr. 1758 – Delegarea gestiunii activității de tratare mecano biologică a deșeurilor reziduale în instalațiile integrate de tratare, inclusiv transportul deșeurilor stabilizate biologic la depozitele de deșeuri și/sau la instalațiile de valorificare energetică pentru Sectorul 2 al Municipiului București, încheiat de ADI București cu ROM WASTE SOLUTIONS SA, contract în valoare de 42.586.012 lei.

În data de 07.02.2024 a fost atribuit Contractul nr. 184 – Delegarea gestiunii activității de tratare mecano biologică a deșeurilor reziduale în instalatiile integrate de tratare, inclusiv transportul deșeurilor stabilizate biologic la depozitele de deșeuri și/sau la instalațiile de valorificare energetică pentru Sectorul 4 al Municipiului București, incheiat ADI București cu ROM WASTE SOLUTIONS SA.

Nicușor Dan este Președintele ADI Bucuresti, conform extrasului din Statutul Asociației, redat mai jos.

O demonstrație fără echivoc, cu probe concrete, care arată că este posibilă corupția la nivel înalt chiar și între matematicieni, care au avut unul calitatea de finanțator în cadrul campaniei electorale iar celălalt de finanțat.

Încasarea unor sume de câteva zeci de mii de euro de către Nicușor Dan de la Horia Manda pentru campania electorală și plata ulterioară a sumei de peste 125 de milioane de lei prin atribuirea de contracte de tratare a deșeurilor din fonduri publice este o problemă greu de rezolvat chiar și pentru matematicieni care nu se încadrează în niciun fel de algoritm matematic însă ecuația dată poate fi totuși rezolvată  de legea nr. 78/2000 care instituie măsuri de prevenire, descoperire și sancționare a faptelor de corupție.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: