Skip to content
Societate

”Corupție, tupeu și incompetență” la Inspecția Muncii. Acuzații grave la adresa inspectorului general de stat

dcnews.ro

Dantes Nicolae Bratu, director al Inspecției Muncii, este acuzat că promovează și întreține corupția și incompetența din instituție. Acuzațiile au fost formulate de Ion Tănăsoiu, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea.

”În anul 2015 este recrutat (!), cu ajutorul nemijlocit al inspectorului general de stat, BRATU DANTES NICOLAE, dl Sminticiuc Viorel pe funcția de conducere, de inspector șef adjunct securitate și sănătate în muncă, la ITM Valcea.

Încă de la instalarea sa pe post, distinsul funcționar public de conducere, Sminticiuc Viorel, s-a remarcat „printr-un comportament agresiv și discriminator” ce „obstrucționează și chiar blochează activitatea la ITM Vâlcea…”. De asemenea, „domnul Sminticiuc utilizează metode dictatoriale prin care se încearcă să distrugă personalitatea angajaților din subordine”, astfel: „A incercat să distrugă personalitatea, având un singur scop și anume să ne poată manipula ca pe niște marionete, în interesul dumnealui, cei care au cedat au avut o viață liniștită, ceilalți (printre care și subsemnatul) jigniți, amenințați, stresați peste puterile de absobție. După un an eu am cedat nervos.” (Citatele reprezintă extrase din raportul de control nr. 604/DGCCISNA/17.11.2017 al Direcției Generale Corp Control, Implementare Strategie națională Anticorupție din cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale).

În toată perioada scursă, până în 2020, distinsul Sminticiuc Viorel, pe funcția de conducere de inspector șef adjunct a obținut numai calificative de nestisfăcător și un calificativ satisfăcător obținut de la dl Bratu Dantes Nicolae, santajându-l pe acesta.

În urma evaluării performanțelor profesionale individuale ale dlui Sminticiuc Viorel pentru perioada 01.01-31.12.2020, distinsul funcționar public cu funcție de conducere la ITM Vâlcea a obținut calificativul nesatisfăcător.

S-a parcurs etapa de soluționare a contestației făcute de acest domn și calificativul a fost menținut.

Dl Sminticiuc Viorel, nemulțumit, a făcut contestație (!) apoi la inspectorul general de stat Bratu Dantes Nicolae, care îi modifică evaluarea performanțelor profesionale și din NESATISFĂCĂTOR îi acordă BINE!

Față de această situație, incredibilă, am solicitat un punct de vedere la Agenția Națională a Funționarilor Publici și prin adresa de răspuns, nr. 12436/2021, semnată de președintele acestei instituții se menționează:

„… ulterior soluționării contestației inspectorului șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de muncă Vâlcea, de către inspectorul șef al ITM Vâlcea, funcționarul public nemulțumit de rezultatul evaluării performanțelor profesionale individuale se poate adresa instanței de contencios administrative, în condițiile legii, nefiind posibilă modificarea raportului de evaluare de către altă persoană, raportat la art.11 alin.(7) și la art. 20 din anexa invocată”.

Față de cele prezentate mai sus, se cuvine să mai menționăm că, în perioada 08-12.02.2021, Direcția Generală Corp Control, Implementare Strategie Națională Anticorupție din cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale a efectuat un nou control la ITM Vâlcea, a fost verificată perioada 2017-2021, fiind incheiat procesul verbal de control nr. 72/DGCCISNA/12.02.2021 și au fost identificate mai multe neconformități mai ales în ceea ce-l priveste pe distinsul Sminticiuc Viorel, in funcția de inspector șef adjunct.

Acest proces verbal de control îl determină pe „specialistul” Sminticiuc Viorel să cheme în judecată Ministerul Muncii și Protecției Sociale și să solicite, printre altele, anularea procesului verbal de control nr. 72/DGCCISNA/12.02.2021.

În întâmpinarea nr. 9717/DGJ/DJC/19.05.2021 a Ministerului Muncii și Protecției Sociale în dosarul nr. 1153/90/2021, promovat de Sminticiuc Viorel, la pag. 8/16, este prezentat un fragment din activitatea „laborioasă„ în cadrul ITM Vâlcea:

„Constatăm cu surprindere că domnul Sminticiuc Viorel, inspector șef adjunct al ITM Vâlcea în loc să se concentreze și să-și canalizeze energia și capacitatea profesională pentru remedierea deficiențelor constatate, pentru identificarea tuturor soluțiilor viabile pentru îmbunătățirea căilor de comunicare și pentru creșterea gradului de implicare managerială în atingerea obiectivelor și indicatorilor instituționali, preocuparea distinsului funcționar public de conducere este de a manipula și induce în eroare, prin crearea de false probleme instituționale, perturbând în fapt activitatea și deschizând noi focare de conflict, fără a avea nici cea mai mică intenție de a se orienta spre activitatea pentru care a fost numit și pentru care este remunerat”.

Față de cele prezentate, lăsăm opinia publică să tragă concluziile potrivite despre profesionalismul persoanelor nominalizate, imparțialitatea și transparența în luarea deciziilor pentru efectuarea unui serviciu public de calitate”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Ion Tănăsoiu.

1 comentariu la “”Corupție, tupeu și incompetență” la Inspecția Muncii. Acuzații grave la adresa inspectorului general de stat

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *