Skip to content
Politică

Cosette Chichirău, ajunsă din urmă de Fiscul american: Dovada că deputatul USR e în incompatibilitate!

Inquam Photos / George Călin

Deputatul USR Cosette Chichirău a fost ajunsă din urmă de reprezentanții fiscului american. Parlamentarul ieșean a deținut o firmă în statul Massachusetts din Statele Unite ale Americii, societate în care apărea și după ce și-a preluat mandatul de demnitar în Parlamentul României. Oficialii statului american au confirmat printr-o serie de adrese că firma Wellington Solar LLC a rămas în atribuția demnitarului chiar și când aceasta reprezenta România la cel mai înalt nivel, scrie bzi.

Deputatul Cosette Chichirău, co-președinte al alianței USR-PLUS de la Iași, se află într-o situație ingrată. Deputatul ieșean a deținut o firmă de panouri solare în Massachusetts, Statele Unite ale Americii (SUA), societate în care apărea și după ce și-a preluat primul mandat din Parlamentul României. Cazul a ajuns în atenția inspectorilor Agenției Naționale de Integritate (ANI) în urmă cu mai mulți ani, însă aceștia nu au luat până acum vreo măsură. Între timp, reprezentanții statului din SUA au arătat, printr-o serie de adrese, că parlamentarul ieșean nu a renunțat la administrarea firmei respective.

Reprezentanții statului Massachusetts (Commonwealth of Massachusetts) au indicat faptul că deputatul ieșean s-a aflat la cârma societății Wellington Solar LLC (Limited Liabiluty Company) între 2014 și 2018. Adresa este semnată de William Francis Galvin, secretarul Commonwealth-ului din Massachusetts. Acesta are rolul de a supraveghea Divizia Corporațiilor, Divizia Electorală, Arhivele Massachusetts, Comisia Istorică Massachusetts, Divizia de Evidență Publică, Divizia de Valori Mobiliare, precum și Centrul de Evidență al Statului.

Certific prin prezenta că organizarea companiei cu răspundere limitată Wellington Solar LLC s-a efectuat prin eliberarea în cadrul acestui birou a unui certificat care să ateste acest fapt, în conformitate cu prevederile capitolului 156C din legea generală a Statului Massachusetts, din 7 ianuarie 2014. Certific, de asemenea, că amintita companie cu răspundere limitată a fost dizolvată din punct de vedere administrativ, la data de 30 iunie 2018, în conformitate cu prevederile legii generale”, se arată în adresa semnată de William Galvin.

Cosette Chichirău nu a renunțat la firma din SUA

Cosette Chichirău a avut firma de panouri solare în perioada 2014-2018. Doar că în anul 2016 a revenit în România, unde a candidat pentru un post de deputat în Parlamentul României. Odată cu preluarea mandatului de deputat, aceasta ar fi trebuit să renunțe la societatea respectivă. Doar că nu a mai făcut acest lucru în tot acest timp. Wellington Solar nu a avut un alt manager sau proprietar în afară de Cosette Chichirău între 2014 și 2018. ANI verifică și în prezent această situație a deputatului de Iași. Firma a fost desființată în 2018, însă nu a mai avut pe altcineva „la butoane”, ceea ce a făcut ca deputatul ieșean să fie în stare de incompatibilitate între 2016 și 2018. Deputatul Cosette Chichirău nu a putut fi contactată pentru a oferi un punct de vedere, având telefonul închis.

Articolul integral AICI.

3 comentarii la “Cosette Chichirău, ajunsă din urmă de Fiscul american: Dovada că deputatul USR e în incompatibilitate!

  1. MDAAAA MOLDOVEANCA SE VREA IN PU-A SI-N AMERICA ,SI-N PARLAMENTUL ROMANIEI…! IN FAPT ASTIA AU AJUNS IN PARLAMENTUL ROMANIEI, FECALELE HAZNALEI DE RO DOAR SI NUMAI..!! ARE TUPEU MAXIM TAR-A DE MOLDOVA,O SUBMEDIOCRITATE CROITA PE MARIRI IN VEACURI NEJUSTIFICATE..!! SCARBA VIS A AVIS DE ACESTI VIERMI TARATORI DE RO…!

  2. Când este trasă la răspundere își bagă capul în nisip. Când îi jigneste pe alții și se dă mare, nu- i mai ajunge nimeni cu prajina la nas. Crede că România este firma ei, Taie și spînzură cum vrea mușchiul ei.

  3. Alta penala din USR, pai sunt numai unul si unul pe acolo!!!! Se poate lua de mana cu barna, doi penali, si nu numai, pe functii mari!!!! Acu sa-i auzim explicatiile!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *