Coșmarul facturilor mărite la ENERGIE și gaze ar putea reveni din toamnă. Ce spune Dumitru Chisăliță

Energie electrică
Sursa foto: INQUAM / OCTAV GANEA

Românii se confruntă cu perspective sumbre în ceea ce privește costurile energetice începând din toamnă, deoarece se așteaptă ca facturile la energie și gaze să crească semnificativ, atrage atenția Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă.

Eliminarea subvențiilor la energiear va determina o dublare instantanee a facturilor pentru consumatori și o creștere a profiturilor furnizorilor cu cel puțin 25%. Aceasta este concluzia unei analize realizate de România Inteligentă.

Experții avertizează că procesul de renunțare la sprijinul statului va fi mult mai complex decât acordarea acestor subvenții în primul rând, informează gandul.ro.

Dumitru Chisăliță a explicat: „Fiecare client are un contract semnat cu un furnizor de energie și gaze la un anumit preț, stabilit în trecut, în 2022 sau 2021, și acest preț este acum semnificativ mai mare. Dacă, de exemplu, legislația de plafonare ar fi abrogată în mod brusc, s-ar reveni automat la prețurile din contract, care sunt mult mai ridicate.”

O analiză efectuată în București, comparând două facturi, una pentru energie electrică și una pentru gaze naturale, a indicat că se așteaptă cel puțin o dublare a costurilor cu energia electrică și o creștere semnificativă, mai mult decât dublă a costurilor cu gazele naturale.

Acest proces va necesita o implementare atentă și o analiză detaliată, pentru a evita o explozie a facturilor pentru români”, a avertizat Chisăliță, potrivit Antena 3.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL