Skip to content
Economic Știri

Coșmarurile lui Petre Daea: Și noaptea mă gândesc la cormorani

Inquam Photos / Mircea Manole

Minsitrul Agriculturii, Petre Daea, a revenit la cormoranii pe care i-a tot pomenit în ultima vreme, stârnind ironiile presei. Declarația a fost făcută la inaugurarea oficială a Bursei de Peşte de la Tulcea.

„România are 700.000 de hectare de luciu de apă. Produce 12-13.000 de tone de peşte în acvacultură, când potenţialul ar putea fi undeva la 60.000 de tone. Nu cred că uit aici, pentru că şi noaptea mă gândesc la ei. La cei care vă plac dumneavoastră, presei, cormoranii. Accesul la resursă se face pe baza unei politici în domeniu. Or, politica în domeniu înseamnă să respecţi habitatul. Unde este verde apa înseamnă mătasea broaştei, Ceratophyllum demersum şi nu peşte. Reţineţi ce spune Daea!”, a spus minstrul Agricuturii, potrivit TVR.

Din vară, peştele proaspăt din Delta Dunării şi din Marea Neagră va fi vândut la licitaţii electronice, după modelul marilor oraşe-port din Europa. Autorităţile vor să elimine astfel comerţul la negru şi să deţină o evidenţă mai clară a nivelului capturilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *