COSR a primit luni medalia care va ajunge la Bărbosu. Nu este medalia primită de Chiles

Sursa foto: Facebook/Sport.ro

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român anunţă că a primit luni, la Paris, medalia de bronz cuvenită gimnastei Ana Maria Bărbosu, medalie atribuită României prin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Aceasta a fost înmânată reprezentantului COSR de către Comitetul de Organizare, cu acordul Comitetului Internaţional Olimpic.

Medalia care a intrat în posesia COSR nu este fizic aceeaşi medalie pe care a primit-o Jordan Chiles la festivitatea de premiere după finala olimpică de la sol.

“În plin context internaţional, care instigă sportivii unii împotriva altora, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român face apel la cei care soluţionează cazul să ţină cont de efectele emoţionale şi de sănătatea mintală a sportivelor Ana Maria Bărbosu, Jordan Chiles şi Sabrina Voinea Maneca. Pentru noi ele sunt victimele acestei situaţii create în urma problemelor de arbitraj din finala olimpică de la sol. Ne delimităm de atacurile la persoană, sunt total nejustificate şi considerăm că trebuiesc stopate.

Noi dorim ca fiecare sportiv să primească o medalie şi credem că în acest moment, ţinând cont de tot ceea ce se întâmplă la nivel internaţional, cea mai înţeleaptă decizie este aceea de a de a se acorda celor trei sportive câte o medalie de bronz. Aşa cum a cerut şi Nadia Comăneci, ne dorim ca aceste sportive să fie corect arbitrate în competiţie şi toată lumea să înţeleagă că este o competiţie sportivă, că pot apărea greşeli de arbitraj, fără intenţie, dar că nimeni nu doreşte medalia altcuiva, doar medalia pe care o merită”, a precizat COSR.

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat luni seara că TAS a respins solicitarea formulată de Federaţia de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles, şi Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul concursului de la sol, de la Jocurile Olimpice. Oficialii USA Gymnastics au confirmat, luni, că Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) nu va reveni asupra deciziei prin care îi cere gimnastei Jordan Chiles să returneze medalia de bronz care i-a fost acordată la exerciţiul de la sol la Jocurile Olimpice de la Paris, dar promit că vor continua eforturile pentru ca sportiva americană să păstreze medalia care ar trebui să-i revină Anei Bărbosu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: