Skip to content
Justitie

Costel Alexe, după ce Înalta Curte a anulat măsura controlului judiciar: „Sunt cel mai interesat ca acest caz să fie soluționat pentru a putea să îmi demonstrez nevinovăția”

Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul ministru al Mediului, liberalul Costel Alexe a reacţionat pe pagina sa de socializare la decizia instanţei supreme de a revoca controlul judiciar impus la sfârșitul lunii aprilie, în dosarul șpăgii în tablă.

Salut decizia de astăzi a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Încă din prima zi în care mi-au fost aduse la cunoștință acuzațiile, m-am declarat încrezător în actul de justiție și iată că lucrurile încep să se clarifice.

Așa cum am reiterat mereu sunt cel mai interesat ca acest caz să fie soluționat pentru a putea să îmi demonstrez nevinovăția.

Rămân la dispoziția instituțiilor statului cu aceeași deschidere și îi asigur pe români de buna credință cu care mi-am exercitat funcțiile publice pe care le-am deținut în întreaga mea carieră„, scrie politicianul pe Facebook.

Citeşte şi: Liberalul Costel Alexe, președintele Consiliului Judeţean Iași, scapă definitiv de controlul judiciar impus de DNA

Costel Alexe este cercetat de procurorii DNA pentru luare de mită şi instigare la delapidare. În acelaşi dosar este urmărită penal şi o persoană cu funcţie de conducere într-o societate din siderurgie, pentru dare de mită şi delapidare.

Alexe ar fi pretins de la acea persoană produse din tablă, pentru a aloca gratuit acelei fabrici certificate de emisii de gaze cu efect de seră şi a monitoriza măsurile de închidere a unei halde de zgură. Costel Alexe ar fi primit acele produse, în cantitate de 22 de tone şi în valoare de 103.000 lei, la o firmă administrată de o rudă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *