Skip to content
Politică

Costel Alexe, întrebat cine va prelua conducerea PNL Iași: Acest lucru va fi stabilit de preşedintele Ludovic Orban împreună cu colegii din Biroul Politic Naţional

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a declarat miercuri, după ce s-a autosuspendat de la conducerea PNL Iași în urma plasării sale sub control judiciar de către procurorii DNA, că liderul liberal Ludovic Orban și membrii Biroului Politic Național vor lua o decizei cu privire la înlocuitorul său, informează Agerpres.

Întrebat cine va fi noul președinte al organizației PNL Iași, Costel Alexe a răspuns: „Acest lucru îl va stabili, evident, preşedintele Ludovic Orban împreună cu colegii din Biroul Politic Naţional. Avem astăzi o echipă suficient de puternică, de omogenă, determinată, în cadrul PNL, astfel încât orice coleg poate face faţă funcţiei de preşedinte al filialei judeţene. Mă bucur foarte mult că această echipă a demonstrat ieşenilor în 2020 că are şi viziune, şi determinarea să schimbe faţa judeţului nostru”.

Costel Alexe a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mită și instigare la delapidare.

Fostul ministru al Mediului susține că este nevinovat și va demonstra acest lucru în instanță, însă până atunci a decis să se autosuspende din funcțiile de președinte al PNL Iași și de vicepreședinte al PNL La nivel național.

”Sunt nevinovat și am convigerea că voi demonstra acest lucru în instanță, dar, în acest moment, consider că este un gest de onoare să mă autosuspend din funcția de președinte al PNL Iași și vicepreședinte al PNL”, a precizat Costel Alexe, printr-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor anticorupție, ”la data de 6 aprilie 2020, inculpatul Alexe Costel, în calitate de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor ar fi pretins, în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic, inculpat în cauză, mai multe produse din tablă (tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă) în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, către fabrica respectivă, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme (haldă de zgură). Depozitul respectiv este unul dintre cele 68 depozite neînchise pentru care statul român a fost condamnat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în anul 2018, pentru neîndeplinirea obligației asumate ca stat membru al UE de a le închide cât mai repede”.

Costel Alexe ar fi primit 22 de tone de tablă pe 23 aprilie și 7 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă a ministrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *