Costul uriaș al Brexit-ului. Câte miliarde de lire sterline mai are de plătit Marea Britanie Uniunii Europene

Sursa foto: Sir Keir

Sir Keir Starmer a fost presat să publice adevăratele costuri ale Brexit-ului după ce un ministru a confirmat că Marea Britanie a cheltuit 24 de miliarde de lire sterline numai pentru retragerea din UE, cu încă 6,4 miliarde de lire sterline de plătit.

Prim-ministrul a fost îndemnat să ordone o anchetă privind relația Marii Britanii cu blocul comunitar pentru a evalua daunele produse de Brexit și pentru a identifica oportunitățile de cooperare mai strânsă în viitor.

Potrivit The Independent, în timp ce Sir Keir se angajează într-o „resetare” mult mediatizată a relațiilor cu Bruxellesul, ministrul Trezoreriei, Tulip Siddiq, a confirmat că Marea Britanie a plătit UE 23,8 miliarde de lire sterline ca parte a acordului său de „decontare financiară”.

Pe lângă banii deja cheltuiți, dna Siddiq a confirmat, ca răspuns la o întrebare parlamentară, că Marea Britanie va plăti blocului comunitar încă aproximativ 6,4 miliarde de lire sterline pentru a achita obligațiile financiare preexistente ale Regatului Unit.

Cifra uluitoare a ieșit la iveală în timp ce cancelarul încearcă să strângă fonduri pentru a acoperi o „gaură neagră” de 22 de miliarde de lire sterline în finanțele Marii Britanii, avertizând miniștrii la începutul acestei săptămâni că vor urma „decizii dificile privind cheltuielile, asistența socială și impozitele”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: