Skip to content
Economie Societate

Cota de piață a mașinilor diesel este în picaj: Minimul ultimilor 15 ani, atins în luna aprilie

ultimenotizie.net

Cota de piață a mașinilor diesel a scăzut sub 20% în luna aprilie, pentru prima dată în ultimii 15 ani, în contextul în care tot mai mulți clienți s-au reorientat către motoare pe benzină, electrice sau hibride, potrivit zf.ro.

Publicația notează că ultima oară când dieselul reprezenta mai puţin de o cincime în piaţă, la Mioveni Dacia încă producea modelul Solenza, care în 2004 venea cu un motor diesel aspirat de 1,9 litri.

Vestea vine pe fondul cifrelor bune înregistrate de vânzările de mașini, care au urcat cu aproape 40% în primele patru luni ale acestui an, faţă de perioada similară a anului trecut, la un total de 34.000 de autoturisme. Chiar și așa, motorizările diesel au punctat în acelaşi interval de timp un declin de 25%, la 13.000 de maşini.

Dintre primele 10 mărci şi modele cele mai vândute, 7 mărci şi respectiv 9 modele au o pondere a vânzărilor cu motorizări pe benzină peste această medie de 70%“, au subliniat oficialii APIA.

În cazul motoarelor diesel, doar opt mărci și tot atâtea modele au o pondere a vânzărilor de autoturisme peste ponderea medie a pieţei de 26,9%. În schimb, la categoria vehicule comerciale uşoare, ponderea motorizărilor diesel reprezintă 96,4% din total.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *