Skip to content
Economie Societate

Cota de piață a mașinilor diesel este în picaj: Minimul ultimilor 15 ani, atins în luna aprilie

ultimenotizie.net
" "

Cota de piață a mașinilor diesel a scăzut sub 20% în luna aprilie, pentru prima dată în ultimii 15 ani, în contextul în care tot mai mulți clienți s-au reorientat către motoare pe benzină, electrice sau hibride, potrivit zf.ro.

Publicația notează că ultima oară când dieselul reprezenta mai puţin de o cincime în piaţă, la Mioveni Dacia încă producea modelul Solenza, care în 2004 venea cu un motor diesel aspirat de 1,9 litri.

" "
" "

Vestea vine pe fondul cifrelor bune înregistrate de vânzările de mașini, care au urcat cu aproape 40% în primele patru luni ale acestui an, faţă de perioada similară a anului trecut, la un total de 34.000 de autoturisme. Chiar și așa, motorizările diesel au punctat în acelaşi interval de timp un declin de 25%, la 13.000 de maşini.

Dintre primele 10 mărci şi modele cele mai vândute, 7 mărci şi respectiv 9 modele au o pondere a vânzărilor cu motorizări pe benzină peste această medie de 70%“, au subliniat oficialii APIA.

În cazul motoarelor diesel, doar opt mărci și tot atâtea modele au o pondere a vânzărilor de autoturisme peste ponderea medie a pieţei de 26,9%. În schimb, la categoria vehicule comerciale uşoare, ponderea motorizărilor diesel reprezintă 96,4% din total.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *