Skip to content
Politică

Cotat cu 16% în intenția de vot, Nicușor Dan face apel la PNL să nu-i retragă sprijinul politic: „Avem cu toții responsabilitatea să nu aducem PSD la putere în București”

INQUAM Photos Octav Ganea

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a admis joi seară, la B1TV, că în coaliția care îl sprijină există „tensiuni și scântei”, dar a precizat că a primit un mandat de la un public de dreapta și că și-l va asuma.

Declarațiile vin după ce surse politice au dezvăluit miercuri, pentru Libertatea, că liderii PNL vor să îi retragă sprijinul politic lui Nicuşor Dan în această toamnă, iar USR a transmis ulterior că nu îl va susține necondiționat.

„Ce pot eu să vă spun este că există în acest moment, la nivelul Primăriei Municipiului București, o coaliție care funcționează, între PNL-USR-PMP și cu mine”, a spus Nicușor Dan.

„Cred că avem cu toții o responsabilitate. În sensul că bucureștenii ne-au dat un mandat de dreapta împotriva PSD-ului. Eu cred că avem cu toții responsabilitatea să nu aducem PSD-ul la putere în București peste doi ani”, a adăugat el.

Dacă PNL îi va retrage sprijinul politic, acest lucru înseamnă că Nicușor Dan va avea greutăți în următorii doi ani în a obține majoritatea necesară pentru ca proiectele sale să fie aprobate în Consiliul General. Totodată, dacă PNL nu îl mai susține politic, șansele ca Nicușor Dan să candideze pentru un nou mandat scad.

Potrivit unui sondaj Avangarde, cota actualului primar general, Nicușor Dan, se situează între 16% și 18%, în condițiile în care 49% dintre respondenți susțin că acesta nu ar mai trebui să candideze pentru un nou mandat.

Articolul integral AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *