Cotaţiile pentru grâul european au atins noi minime istorice

grau cereale
Sursa foto: Unsplash

Cotaţiile futures la grâu pe bursa Euronext au coborât joi la noi minime istorice, în contextul în care declinul fără oprire al preţurilor la grâul rusesc a intensificat îngrijorările că stocurile mari de grâu european se vor confrunta cu o concurenţă acerbă pe pieţele de export, transmite Reuters.

În cazul contractului la grâu cu livrare în luna mai, cel mai tranzacţionat la bursa Euronext, cotaţiile au coborât joi până la un minim istoric de 204,25 euro pe tonă. Cotaţiile la grâu cu livrare în luna următoare au coborât şi ele la un minim istoric pentru acest contract de 205 euro pe tonă. De asemenea, cotaţiile futures pentru grâul din nou recoltă cu livrare în luna decembrie au coborât şi ele un nou minim istoric pentru acest contract la 218 euro pe tonă.

„Preţurile pentru grâul rusesc nu încetează să scadă. Preţurile la grâul folosit ca nutreţ scad şi ele în mod dramativ pentru că există o concurenţă acerbă din partea orzului şi porumbului”, a spus un dealer.

Traderii au precizat că un important analist rus a evaluat joi preţul pentru grâul rusesc cu livrare imediată la 218 dolari pe tonă FOB, sub pragul psihologic de 220 de dolari pe tonă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: