Skip to content
Covasna Știri locale

Covasna: Bebeluș ucrainean, născut la Spitalul din Sfântu Gheorghe

www.designsnext.com

O femeie în vârstă de 23 de ani din Ucraina, refugiată la Sfântu Gheorghe, a născut luni la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna. Tânăra este la prima sarcină și primul copil.

Nou-născutul, un băiețel de 53 de centimetri și aproape 3.500 de grame, s-a născut la ora 11:09 minute. Și mama și băiețelul sunt internați în continuare, rămân sub supravegherea colegilor mei de la Neonatologie, respectiv Obstetrică-Ginecologie”, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, managerul SJU, András-Nagy Róbert.

Cel mai probabil, cei doi vor fi externați la sfârșitul săptămânii, a mai spus managerul spitalului.

Pentru că tânăra mămică nu cunoaște limba engleză, în sprijin i-a venit o altă tânără mămică. Este vorba despre colega noastră Daniela Luca, din Sfântu Gheorghe, originară din Republica Moldova. Aceasta a asigurat traducerea din limba română în rusă și invers, astfel încât comunicarea între cadrele medicale și mămică să poată fi posibilă.

Am cunoscut-o pe tânăra mămică în urmă cu vreo lună, când am fost contactată de familia care a găzduit-o pentru a ajuta cu traducerea. În prima zi în care ne-am văzut, am stabilit că o voi însoți la spital, ca să o ajut să se înțeleagă cu cadrul medical, dar și ca medicii să îi poată transmite informațiile necesare prin intermediul meu. N-am stat o clipă pe gânduri. Știam doar că vreau să o ajut să se simtă mai în siguranță, pentru că nici nu îmi imaginez ce este în sufletul ei, ce e în sufletul tatălui copilului, care a rămas acolo, în Ucraina. N-a avut o naștere ușoară, poate și pentru că tot stresul acumulat și-a spus cuvântul. Mă bucur totuși că băiețelul e sănătos. Și ea se simte bine. Încă sunt internați. Personalul medical i-a acordat toată atenția necesară tinerei din Ucraina. Le mulțumesc și în numele ei pentru asta. Pentru mine a fost o experiență unică. Am asistat la nașterea unei noi vieți. Sper ca acest băiețel, născut departe de casă, să crească într-o lume mai bună. Sper ca sunetul bombardamentelor să-l fi auzit pentru ultima oară doar în burtica mamei”, a spus Daniela Luca.

Potrivit datelor de miercuri, 6 aprilie, 32 de ucraineni sunt refugiați în prezent în județul Covasna, după ce au fost nevoiți să își părăsească țara din cauza conflictului militar inițiat de Rusia, în 24 februarie, informează covasnamedia.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *