Skip to content
Covasna Știri locale

Covasna: Circa 15% din unităţile de învăţământ îşi reiau activitatea în sălile de clasă

Inquam Photos/Octav Ganea

Aproximativ 15% din cele 84 de unităţi de învăţământ din judeţul Covasna, în care rata de vaccinare anti-COVID-19 a angajaţilor depăşeşte 60 de procente, îşi reiau activitatea în sălile de clasă începând de luni.

Potrivit datelor postate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, 13 şcoli şi grădiniţe au o rată de vaccinare de peste 60%: Liceul Tehnologic ” Constantin Brâncuşi” şi Colegiul Naţional ” Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, Liceul Teoretic ” Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, Şcoala Postliceală ” FEG Education” din Târgu Secuiesc, Liceul ” Korosi Csoma Sandor” din Covasna, Şcoala Gimnazială ” Nicolae Russu” din Sita Buzăului, Liceul Teoretic ” Mikes Kelemen” , Grădiniţa cu program prelungit ” Cipike” , Şcoala Gimnazială Specială, Liceul Teologic Reformat şi Colegiul Naţional ” Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe, Şcoala Gimnazială ” Andrei Şaguna” din Barcani şi Liceul ” Plugor Sandor” din Sfântu Gheorghe.

Acestora li se mai adaugă Casa Corpului Didactic, Centrul Judeţean de Excelenţă şi Clubul Sportiv Şcolar, informează agerpres.ro.

Inspectorul şcolar general, Kiss Imre, a declarat că rata de vaccinare a angajaţilor din sistemul de învăţământ din judeţ este de circa 45%, procentul fiind mai ridicat în rândul cadrelor didactice şi mai scăzut în cel al personalului nedidactic şi auxiliar.

„Este vorba despre întreg personalul angajat, nu doar despre cadrele didactice, deci de la portar până la directori. Dacă am calcula rata de vaccinare doar în rândul cadrelor didactice, ar fi mai mare. Spre exemplu, la Inspectoratul Şcolar rata medie de vaccinare este de 55%, dar dacă am calcula doar inspectorii ar fi de 70-80%. Şi la şcoli la fel„, a declarat Kiss Imre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *