Sfântu Gheorghe, singurul oraş din România care poartă numele marelui mucenic Gheorghe, poate fi vizitat şi virtual prin intermediul site-ului interactiv sepsi360.ro.
Disponibil în limbile română, maghiară şi engleză, site-ul prezintă cele mai importante monumente istorice, instituţii de cultură şi de cult, obiective turistice, spaţii de sport şi recreere, unităţi de cazare şi alimentaţie publică din oraş, reunind imagini din peste 120 de locaţii, 434 de panorame aeriene şi 15 videoclipuri la 360 de grade cu descrieri şi date de contact.
Acesta a fost lansat anul trecut de Primăria Sfântu Gheorghe, cu scopul de a îmbogăţi oferta turistică şi oferă utilizatorilor posibilitatea de a face un tur virtual atât al oraşului, cât şi al împrejurimilor sale.
„Vizitează cele mai importante monumente istorice, mergi la un spectacol de teatru, la o expoziţie sau la un concert, plimbă-te prin parcuri, admiră statuile, bisericile, ascultă muzica de orgă, încearcă parcul de aventură de la Şugaş Băi sau pârtiile de schi, vezi stadionul OSK, facilităţile sportive, izvoarele de apă minerală sau instituţiile publice. Apoi, când ai obosit, relaxează-te într-o cafenea, cofetărie sau restaurant, verifică locurile de cazare şi alege-l pe cel care îţi place cel mai mult, pentru că o zi cu siguranţă nu este suficientă pentru a descoperi oraşul Sfântu Gheorghe”, se arată pe site-ul www. sepsi360.ro.
Sfântu Gheorghe este atestat documentar din anul 1332 şi a fost denumit după hramul vechii biserici fortificate, însă în documentele istorice apare cu statut de oraş abia în anul 1461.
„Conform mărturiei materialelor arheologice, povestea merge înapoi până în epoca de piatră, detectându-se încă din acele timpuri urme ale unor stiluri de viaţă aşezate şi migratoare în zona noastră. Aşezământul şi-a luat numele de la Cavalerul Sfântul Gheorghe, patronul sfânt al primei sale biserici, iar cea mai veche menţiune scrisă care a supravieţuit datează din 1332 (…) Ca oraş (civitas) Sfântu Gheorghe este menţionat prima dată într-un document din anul 1461, iar într-un alt document din 1492 figurează deja ca oraş privilegiat”, se arată pe pagina de internet a Primăriei.
Oraşul a avut o istorie zbuciumată, fiind distrus de mai multe ori, cele mai violente atacuri fiind ale tătarilor şi turcilor din anii 1651 şi 1661, în urma cărora doar o mică parte a locuitorilor a supravieţuit, iar asediile au fost urmate de secete şi epidemii de ciumă. Lupta pentru independenţă din 1848 a constituit perioada cea mai glorioasă din istoria oraşului, dar înfrângerea acesteia s-a soldat cu represalii.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News