Skip to content
Covasna Știri locale

Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă a sistat vizitarea pacienţilor internaţi la ATI, pe fondul creşterii cazurilor de COVID-19

Inquam Photos/Virgil Simonescu

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a sistat, începând de luni, programul de vizitare a pacienţilor internaţi în secţiile ATI COVID şi non-COVID, pe fondul creşterii numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Decizia vine după aproape patru luni în care vizitele au fost permise cu programare prealabilă şi cu respectarea anumitor condiţii.

Vizitarea pacienţilor internaţi în stare gravă pe secţiile de Terapie Intensivă ale spitalului a fost permisă începând din data de 26 aprilie 2021, rudele şi aparţinătorii putând să efectueze vizite scurte, de cel mult 15 minute, în baza unor programări prealabile şi doar cu acordul medicului curant. Fiecare pacient putea primi vizita unui singur aparţinător, o singură dată pe durata internării, în zilele lucrătoare, între orele 13:30-14:30„, au precizat reprezentanţii spitalului, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestora, în cele aproape 4 luni care au trecut de la introducerea vizitelor la secţiile ATI au fost depuse 81 de cereri pentru vizitarea pacienţilor internaţi aici, informează agerpres.ro.

La nivelul judeţului Covasna se înregistrează în prezent 10 cazuri active de COVID-19, faţă de 6 la finele săptămânii trecute, dintre care 2 la Micfalău (incidenţa 1,12 la mia de locuitori), 3 în oraşul Covasna (0,27 la mie), 1 în comuna Turia (0,26 la mie) şi 4 în municipiul Sfântu Gheorghe (0,06 la mie), informează Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *