Skip to content
Societate

Cozi de câteva ore la Direcţia de Asistenţă Socială Galaţi, pentru depunerea cererilor de ajutor pentru încălzire

antena3.ro

Zeci de persoane care abia se pot mișca stau ore în şir la coadă pentru a depune cererile de ajutor pentru încălzire. Sunt oameni şi de 80-90 de ani care se chinuie în faţa Direcţiei de Asistenţă Socială Galaţi. Unora li s-a făcut rău, au venit agenții de pază, le-au dat nici un pahar cu apă.

Oamenii sunt speriaţi că nu vor face faţă cheltuielilor peste iarnă, fără sprijinul acordat de stat.

Mulți spun că în ciuda acestor ajutoare, la pensiile care le au tot o să facă economie, tot or să se îmbrace gros, tot o să încălzească cel mult o cameră.

Pentru fluidizarea activității, autoritățile gălăţene au pregătit patru ghișee pentru această operațiune – două pentru gaz, un ghișeu pentru curent electric și altul pentru lemne.

Merge greu pentru că sunt mulţi bătrâni, iar la mesele din interior sunt funcționari care îi ajută, deoarece nu văd bine sau nu înțeleg cum să completeze formularele. E hârțogăraie multă, un dosar stufos care trebuie completat, scrie antena3.ro.

De multe ori, oamenii nici nu au toate actele necesare, ba ultima factură, ba cine ştie ce adeverință.

La momentul transmiterii acestei ştiri, coada numără în jur de 50-60 de persoane, iar încă unu sau două ghişee deschise ar fi de ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *