Skip to content
Europa

Cozi de kilometri întregi în benzinăriile din Marea Britanie. 90% dintre stații au rămans fără combustibil

europafm.ro

Marea Britanie trece prin momente dificile. Până la 90% din stațiile de carburant au rămas luni, 27 septembrie, fără combustibil în marile orașe din Regatul Unit, pe fondul crizei de șoferi de camion, potrivit Reuters.

Benzina și motorina au fost raționalizate în Marea Britanie, iar cozile de la benzinării s-au întins pe kilometri întregi. Alte puncte de alimentare au fost închise. Totul, pe fondul unei crize provocate după Brexit, în contextul COVID. În prezent, Marea Britanie are nevoie de aproximativ 100.000 de șoferi de camion.

Marea Britanie continuă să aibă rezerve îndestulătoare de combustibil, însă suntem conștienți de problemele legate de lanțul de aprovizionare la benzinării și luăm măsuri prioritare pentru a le ușura”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Kwasi Kwarteng, citat de sursa menţionată de B1.ro.

Pentru a sprijini cei mai afectați cetățeni de lipsa accesului la combustibil, armata a fost implicată, pentru a transporta benzină. „Bărbații și femeile din forțele noastre armate sunt gata să atenueze presiunile de transport acolo unde sunt resimțite cel mai mult. De aceea am autorizat intensificarea pregătirii lor, astfel încât să fie gata să răspundă, dacă este necesar”, a transmis Ben Wallace, ministurl Apărării.

Ca soluție de moment pentru penuria de șoferi, guvernul britanic și companiile petroliere au precizat că lucrează la un sistem de vize temporare, pentru soluționarea crizei.

Permisele care expiră în intervalul 27 septembrie 2021 – 31 decembrie 2021 vor fi valabile până pe 31 ianuarie 2022. De asemenea, între timp, guvernul a autorizat emiterea de 5.000 de vize de lucru până în ajunul Crăciunului pentru șoferii străini nerezidenți de vehicule grele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *