Skip to content
Politică

Cozi URIAȘE la secțiile de vot în Republica Moldova. FOTO

  La Ambasada României de la Chișinău pare să fie un adevărat ambuteiaj la secțiile de vot oranizat, după ce s-au format cozi de zeci de metri cu persoane care așteaptă să își exercite dreptul la vot.

Conform MAE, pentru scrutinul din 2 noiembrie a fost majorat numărul de secţii de votare în Republica Moldova, de la 13 la 21, ţinându-se cont de tendinţa ascendentă a numărului de cetăţeni români cu drept de vot din statul vecin.

md3 md2

La ora 9:20 am vorbit cu persoane aflate la ambasada României, iar cozile sunt de două ori mai mari deja, informează un jurnalist de la publicația independent.ro.

Jurnalistul acestei publicații explică faptul că ”această situație extrem de deranjantă putea fi evitată lejer dacă la Chișinău mai erau deschise cel puțin 4-5 secții de votare. Ar fi votat și mult mai mulți alegători, dar nici cozile nu ar mai fi fost atât de mari.”

A scăzut însă numărul celor din Italia (unde trăiesc în jur de 900.000 de români, conform datelor oficiale) de la 55 la 51 şi din SUA, de la 28 la 22. În Spania s-a menţinut acelaşi număr de secţii de vot, respectiv 38.

În străinătate vor fi organizate 294 de secţii pentru cetăţenii români care doresc să îşi exercite dreptul de vot. Potrivit MAE, aproximativ trei milioane de români care trăiesc în afara ţării vor putea vota la alegerile prezidenţiale. Ministerul a trimis în străinătate 600.000 de buletine de vot.

 

1 comentariu la “Cozi URIAȘE la secțiile de vot în Republica Moldova. FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *