Skip to content
Politică

Cozmanciuc cere atenție sporită pentru Moldova

vestea.net

Liderul organizației PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, a ținut să sublinieze că regiunea istorică a Moldovei are nevoie de o mai mare atenție din partrea actualului Guvern pentru a putea reduce decalajul înregistrat față de alte zone din țară, care au beneficiat de o mai bună distribuție a fondurilor de dezvoltare.

În cadrul unei manifestări dedicate Centenarului „Iaşi-Capitala Regatului României 1916-1918 şi Oraş al Marii Uniri”, desfășurată la Parlament, liberalul aținut să atragă atenția asupra importanței  pe care o are Moldova în istoria României, dar și a problemelor actuale cu care se confruntă regiunea.

„Cei cu putere de decizie au datoria să întoarcă un serviciu istoric Municipiului Iaşi, dar și zonei Moldovei şi să le includă cu prioritate în ‘Proiectul de Ţară’. Privind spre trecut putem spune că Iaşiul s-a născut pentru a intra în istorie României”, a ținut să precizeze președintele PNL Neamț, citat de portalul stiri-neamt.ro.

„Alături de colegii liberali, în mod special de cei din zona Moldovei, vom cere să se aloce banii necesari pentru autostrada Unirii. Este mai important ca niciodată să conștientizăm cât de important este ca acest proiect să devină realitate.

Autostrada care va lega Moldova de Ardeal este o șansă de dezvoltare pentru Iași, pentru județul Neamț, pentru toată România. Îmi doresc să dăm dovadă de maturitate politică și să facem ce este mai bine pentru cetățeni”, a declarat deputatul Cozmanciuc.

Aniversarea Centenarului „Iaşi-Capitala Regatului României 1916-1918 şi Oraş al Marii Uniri” a prilejuit participanților la ședința comună jubiliară organizată de cele două camere ale Parlamentului să scoată în evdență rolul capitalei regiunii istorice a Moldovei în cultura și istoria națională.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *