Skip to content
Politică

Cozmanciuc îl contrează pe Nicolicea: Este o bătaie de joc!

vestea.net

Deputatul liberal Mugur Cozmanciuc se declară indignat de modul în care actualul guvern tratează u dezinteres programul de investiții pentru o întreagă regiune istorică a țării.

Moldova tinde să rămână o zonă defavorizată în programul de guvernare PSD-ALDE, iar recentele declarații ale deputatului PSD Eugen Nicolicea, conform cărora creșterile salariale ale bugetarilor sunt o prioritate mai mare decât investițiile în autostrăzi, nu fac decât să contureze și mai bine tratamentul sfidător al actualei puteri, consideră Cozmanciuc.

Președintele PNL Neamț se vede nevoit să constate că cea mai populată regiune a țării rămâne uitată de către actualii guvernanți.

Institutul Național de Statistică a anunțat, cu ocazia Zilei mondiale a populaţiei, că la 1 ianuarie 2016, regiunea de dezvoltare Nord-Est (cu judeţele: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui) deţinea cel mai mare număr de locuitori, cu o pondere de 16,5% în populaţia rezidentă a ţării.

Asta în condițiile în care la 1 ianuarie 2016, populaţia rezidentă a României a fost de 19.760.000 locuitori. În ciuda faptului că regiunea de Nord Est merită toată atenția și măsurile necesare pentru a oferi oportunități de dezvoltare cetățenilor, cei de la guvernare nu fac nimic în acest sens”, reclamă liberalul, într-un comunicat de presă remis redacției PSNews.ro.

Principalul obiectiv  care ar putea aduce regiunea Nord-Est în atenția investitorilor se dovedește Autostrada Ardeal-Moldova, dar aceasta pare o chestiune pusă deoparte de Executiv.

Declarația președintelui Comisiei juridice a Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea, prin care spunea fără nicio remușcare că ‘autostrăzile pot să mai aștepte, deoarece PSD are alte priorități’, este o dovadă clară în acest sens.

Da, este nevoie de bani și de salarii, dar si investițiile sunt foarte importante, pentru a asigura creștere economică sustenabilă, deci implicit fonduri pentru salarii și pensii. O spun din nou: zona Moldovei are nevoie de fonduri pentru dezvoltare, pentru că există potențial intelectual ce trebuie valorificat, potențial economic și turistic ce poate genera dezvoltare”, atrage atenția parlamentarul PNL.

Lipsa investițiilor din regiunea de Nord Est este o bătaie de joc la adresa cetățenilor din zona Moldovei, care deține cel mai mare număr de locuitori din România, mai spune Mugur Cozmanciuc.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *